Традиційна церемонія підняття державного прапору відбулась під акомпанемент гімну України на спеціалізованій площі в гірському Олімпійському селищі. Разом зі стягом нашої країни були підняті стяги Мексики, Норвегії, Молдови та Таїланду.

А тим часом у Сочі підняли прапор України

В церемонії взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол України в Російській Федерації Володимир Єльченко, Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, В.о. міністра молоді та спорту Равіль Сафіуллін, спортсмени, тренери та технічний персонал збірної.

А тим часом у Сочі підняли прапор України

«Я надзвичайно гордий вкотре своїми очима бачити, як український прапор піднімається на Олімпійських та Паралімпійських іграх. Але я також думками зараз звертаюся до тих часів, коли ми піднімемо прапор України в Україні, як країні, яка приймає Олімпіаду. Ми вже заявили про готовність провести Зимове свято спорту в Карпатах. І зараз кращі в світі фахівці працюють над тим, щоб наблизити ці часи. І коли це станеться, відкриється нова сторінка в Олімпійській історії України», - зазначив Сергій Бубка.

Перемог українській збірнії побажав і Виконувач обов\'язків міністра молоді та спорту України Равіль Сафіуллін.

«У нас є гідні претенденти на медалі. Вони неодноразово підтверджували високу кваліфікацію, і феноменальне прагнення до перемоги. І я з упевненістю кажу – в Сочі приїхали найсильніші з найсильніших. Нехай цей прапор надихає їх, і всіх нас! А прапори, які піднімаються по всій Україні – це привіт нашим спортсменам від усієї Батьківщини», - заявив Равіль Сафіуллін.



Переглядів: 4242
Поширень: 0