Вже одинадцять років поспіль Вінниця долучається до заходів міжнародної програми «Special Olympics» для дітей та молоді з інтелектуальною недостатністю. Цьогоріч 23 квітня у Вінниці відбувся футбольний турнір за цією програмою. Захід організували Вінницький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, комітет по фізичній культурі та спорту міської ради та Спеціальна олімпіада України. Суддівство організоване Вінницькою обласною федерацією футболу.

У Вінниці відбувся футбольний турнір, учасниками якого стали люди з інтелектуальною недостатністю

«Вінниця є постійним учасником цієї міжнародної програми. У її рамках ми кілька разів на рік проводимо змагання з різних видів спорту. Сьогодні у нас футбольний турнір між реабілітаційними закладами області та міста, але є й команда зі Львову, у якій беруть участь і шестеро волонтерів з США. Основна мета заходу – приділити увагу дітям з інтелектуальною недостатністю, які є повноцінними членами суспільства. На відміну від параолімпійських ігор, Спеціальна олімпіада має на меті залучити якомога більше людей з вадами розумового розвитку до занять спортом, приділити їм увагу, підтримати, а не очікувати на високі досягнення», – каже заступник директора Вінницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Євгеній Косарєв.

Переможцями турніру стали Прибузька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат I-II ступенів та Вінницька спеціальна ЗОШ I-II ступенів з дошкільним відділенням НРЦ. У нагороду всі команди отримали смачні подарунки, канцтовари та спортінвентар.

Для довідки

Спеціальна Олімпіада – це найбільша у світі програма цілорічних спортивних тренувань та змагань для людей з відхиленням розумового розвитку. Заснована у 1968 році в США, вона стала глобальним рухом, який нині налічує більше 2,5 мільйонів атлетів у більш як 165 країнах світу.



Переглядів: 4015
Поширень: 0