У п`ятницю, 15 травня стартує триденний фінальний турнір за вихід до найвищої баскетбольної ліги, у якому зійдуться чотири кращих команди "Вишки" - окрім вінничан за першість боротимуться кременчузький "Кремінь-Політехнік", алчевська "Каксохім-Сталь" та криворізький "КТУ".

Важливо, що "Фінал чотирьох" пройде у Вінниці. Керівництву "Вінницьких зубрів" та обласній федерації баскетболу вдалось таки переконати федерацію баскетболу України провести турнір саме у нашому місті. Альтернатива тісній залі медуніверститету знайшлась - матчі пройдуть у спорткомплексі УМВС, що на вулиці Ботанічній поруч із облДАІ. Зала там у кращому стані, крім того, споркомплекс зможе прийняти більше сотні глядачів.

До вирішальних матчів вінницька команда підійшла у повній готовності, запевняє її головний тренер Сергій Бєлобородов.
- Хлопці настроєні рішуче. На щастя, не маємо кадрових проблем, - каже тренер. - Щоправда, Микола Здирко жаліється на болі у спині, а Женя Олійник не зовсім відновився після травми гомілки, яку отримав ще на початку року. Але до першого матчу у п`ятницю хлопці будуть у строю.

За регламентом, до Суперліги виходить лише переможець фінального етапу Вищої ліги. Турнірна ситуація зобов`язує "Вінницьких зубрів" вигравати у першому ж двобої проти Алчевська. Справа в тім, що у вінничан не найкращі показники у іграх з фіналістами впродовж основної сітки чемпіонату. Негативна різниця з криворіжанами, у яких вдалось виграти усього раз. З лідером - "Кремінь-Політехніком" за підсумками чотирьох матчів нічия - 2:2 (а у турнірній таблиці відстаємо на три очка). Лише перед алчевською командою маємо перевагу 3:1. Очки, здобуті у фінальних матчах будуть зараховуватись до здобутків усього чемпіонату, тож, навіть одна похибка у трьох матчах може звести нанівець усі зусилля команди.
- Переможемо Алчевськ - шанси на Суперлігу стануть вищими. Головним же має стати матч проти Кременчуга, - продовжує Сергій Бєлобородов. - В усіх іграх зробимо ставку на швидку комбінаційну гру. Це у нас добре виходить.

Розклад матчів фінального турніру Вищої ліги
  • 15.05: "КТУ" - "Кремінь-Політехнік". Поч. о 16:00;
  • "Вінницькі зубри" - "Коксохім-Сталь". Поч. о 18:00.
  • 16.05: "Коксохім-Сталь" - Кремінь-Політехнік". Поч. о 16:00;
  • "Вінницькі зубри" - "КТУ"
  • 17.05: Коксохім-Сталь" - КТУ". Поч. об 11:00;
  • "Вінницькі зубри" - "Кремінь-Політехнік". Поч. о 13:00.


Переглядів: 2970
Поширень: 0