Цьогорічне свято з дріфту та драг-рейсінгу, що традиційно проводилось на аеродромі у м. Калинівка об‘єднало учасників з усієї України, а також сусідніх держав.

За словами організатора змагань Андрія Гальчинського, протягом двох днів участь взяли понад 40 пілотів з різних куточків нашої країни, а саме, з Одеси, Луганська, Донецька, Харкова, Києва Херсона, Миколаєва, а також з Республіки Польща, Грузія, Молдова, Придністров‘я.

Автошоу у Калинівці об’єднало гонщиків з Донецька, Одеси, Києва та Вінниці

Особливістю цьогорічного свята стало те, що саме на Вінниччині відбулось нагородження чемпіонів України та чемпіонів Національної серії з драг-рейсингу 2013 року. Як зауважив Андрій Гальчинський, зазвичай такі нагородження відбуваються у закритому режимі, а те що до цієї надзвичайно приємної події приєднались усі глядачі та учасники цьогорічних змагань є досить знаковим і показовим.

Автошоу у Калинівці об’єднало гонщиків з Донецька, Одеси, Києва та Вінниці

У перший день 26 липня розігрували Кубок Вінниці з дрифту, який зібрав близько 20 учасників. На старт вийшли титуловані спортсмени, серед яких були чемпіони України різних років. Володарем Кубка Вінниці став дрифтер з Києва, чемпіон України Денис Лісічонок. Друге місце посів Денис Шамін (Одеса), а бронзовим призером став ще один киянин Андрій Говоров. Він створив своє гоночне авто самотужки, за що отримав спеціальний приз.

Автошоу у Калинівці об’єднало гонщиків з Донецька, Одеси, Києва та Вінниці

На другий день на Калиновському аеродромі можна було побачити авіамодельне шоу. Пілоти керованих авіамоделей демонстрували фігури вищого пілотажу, а міні-гелікоптери зависали в повітрі та вражали уяву оригінальними конструкціями.

Окрасою автошоу, зрозуміло, стали змагання дрегрейсерів. Зокрема, можна було побачити під час тренувань і кваліфікаційних заїздів, коли разом стартували автомобілі дев’яти різних класів (в залежності від приводу й двигуна). Як наголосив голова Вінницької федерації дрег-рейсінгу і дріфиту Андрій Гальчинський, на фінальному етапі найкращі визначалися окремо в кожному з класів.

Так, переможцями змагань 27 липня стали Кравченко Андрій (м. Дніпропетровськ) та Білик Сергій (м. Київ).



Переглядів: 4852
Поширень: 0