На традиційній зустрічі зі спортсменами напередодні Нового року міський голова Володимир Гройсман повідомив:
- У олімпійський, 2008 рік, ми йдемо з серйозними намірами і планами, і спортсмени отримають все, що ми запланували. Для міської влади спорт - це принциповий напрямок, і про це свідчить те, що на 2008 рік ми виділяємо 8 млн. грн.. на розвиток спорту - це на 2 млн. грн.. більше, ніж було виділено в 2007 році. Це означає, що буде поліпшена матеріально-технічна база спортивних шкіл, команд, більше отримають і спортсмени.
- Саме сьогоднішня зустріч визначає наше ставлення до спортивного руху, - сказав голова міського спорткомітету Сергій Краєвський, - ми шануємо спортсменів та тренерів, котрі працюють на перемоги і досягають їх. Моя повага вашим спортивним подвигам, побажання тепла, любові, мужності й волі до перемоги.
Кращі спортсмени міста та їхні тренери отримували квіти, грамоти та подарунки. А ми запитали в них - наскільки важкими були перемоги, і про що вони мріють в новому році.

Тамара Карапетян, майстер міжнародного класу з самбо, 5-кратна чемпіонка України, бронзова призерка чемпіонату Європи:
- Для мене важливим буде чемпіонат України, який відбудеться у лютому 2008 року. Саме він стане відбірковим на чемпіонат Європи. У серпні наступного року відбудуться Всесвітні ігри, до яких включили і самбо - адже це не олімпійський вид спорту. У світі самбо набуває все більшого поширення, і асоціації самбо всіх країн прагнуть до того, щоб з часом цей вид став олімпійським. А я про це мрію - тоді можна буде поборотися за олімпійську медаль.

В\'ячеслав Узелков, майстер спорту міжнародного класу з боксу, інтерконтинентальний чемпіон за версією WBA:
- У лютому наступного року в Києві я захищатиму свій чемпіонський пояс, мені вже підбирають суперника. Мрію займатися психологією спорту - після закінчення факультету фізвиховання Вінницького педагогічного університету вступив і навчаюсь в міжнародній академії управління персоналом на факультеті медичної психології. Піду в магістратуру, але спорту не залишаю, мабуть, ще не всіх суперників переміг. Маю в світових змаганнях 18 професійних боїв, і 17 перемог, з них 10 - нокаутом.

Наталя Добринська, майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики (багатоборство), учасниця Олімпіади-2004 в Афінах, 8 місце в чемпіонаті світу:
- Попереду багато стартів, але основний - Олімпіада в Пекіні, ліцензію на яку я здобула. Мрію увійти в трійку переможців. Навчаюсь на факультеті міжнародних відносин Ужгородського університету, отже, сподіваюсь у майбутньому отримати престижну професію і роботу.

Костянтин Соцков, майстер спорту міжнародного класу з важкої атлетики, срібний призер чемпіонату світу в Празі:
- Штанга - важкий вид, згори тисне, але справляюсь. Тренуюсь щодня, підіймаю за одне тренування 5-10 тонн "заліза". У лютому мрію перемогти на кубку України . Ці змагання - відбіркові на чемпіонат Європи. Мені 20 років, і в квітні 2008 року буде мій перший старт серед дорослих, відбірковий на Олімпіаду. Хочу вийти на рівень міжнародного класу. Моя мета - увійти в дорослу збірну України, готуватись до Олімпіади-2012 і перемогти. А моя особиста Олімпіада - чемпіонат Європи серед дорослих. Навчаюсь я у Вінницькому торговельно-економічному інституті.

Інна Крячко, майстер спорту з кульової стрільби, переможниця Всесвітньої універсіади в Таїланді:
- Я навчаюсь в інституті фізичного виховання ВДПУ, тренуюсь щодня по 3-4 години на день. За одне тренування випускаю зі свого спортивного пістолета 100-150 куль. Мені 19 років, і моя олімпіада ще попереду - на пекінську я не потрапляю. Готуюсь до чемпіонату Європи, мрію про перемогу.

Ольга Гайструк, чемпіонка світу серед юніорів з тенісу в парному розряді:
- Я навчаюсь у Вінницькій ЗОШ№1, а великим тенісом займаюсь вже 6 років. Для мене найщасливішою подією року стала перемога на турнірі вищої категорії, в якому брали участь тенісисти зі 120 країн світу. Мені запропонували тренуватися в Академії тенісу в місті Майямі США, і я мрію про майбутні перемоги - під прапором України. А основна мрія - увійти в топ-десятку зірок світового тенісу.

Денис Шкатула, майстер спорту з шашок, чемпіон світу серед юнаків:
- Мені 15 років, я вчуся в ЗОШ № 23. Тренуюсь вже 5 років, а останні два - беру участь у серйозних змаганнях серед кадетів та дорослих. Мрію перемогти на чемпіонаті України.
Усіх тренерів та їхніх вихованців вітаємо з Новим роком і бажаємо нових перемог, які піднесуть престиж Вінниці і вінничан на зіркові вершини спортивної слави.

Десятка кращих спортсменів Вінницької області 2007 року:
1. Василь Тисменецький, ЗМС, 7 місце на чемпіонаті світу з вільної боротьби, виборов ліцензію на Олімпіаду-2008.
2. Наталя Добринська, МСУМК з легкої атлетики (багатоборство), 8 місце на чемпіонаті світу, виборола ліцензію на Олімпіаду-2008.
3. Андрій Соколовський, МСУМКз легкої атлетики, виборов ліцензію на Олімпіаду-2008.
4. Андрій Ковенко, МСУМК з легкої атлетики.
5. Костянтин Соцков, МСУМК з важкої атлетики2 місце на чемпіонаті світу серед юніорів.
6. Костянтин Балицький, МСУ з греко-римської боротьби, 3 місце на чемпіонаті світу серед молоді.
7. Ігор Гриб, МСУМК з боксу, переможець чемпіонату світу серед молоді.
8. Анна Письменська, МСУ зі стрибків у воду, 1 місце на чемпіонаті світу серед молоді.
9. Сергій Бабій, МСУ з універсального бою, 2 місце чемпіонату світу.
10. Тамара Карапетян, МСУМК з самбо, 3 місце чемпіонату світу.
11. Роман Уразбакієв, Андрій Литвак, Денис Крючков, Андрій Білозор, МСУМК зі спортивної акробатики, 1 місце чемпіонату Європи.


Переглядів: 3630
Поширень: 0