Створено Вінницьку федерацію екстремальних видів спорту

Міський скейт-майданчик став осередок молодіжної екстремальної культури. А нещодавно близько 50 вінницьких екстремалів об\'єдналося у громадську організацію.

Начальник відділу у справах сім\'ї, молоді та туризму Руслан Анфілов запевняє, що ініціатива створення Федерації була саме від молоді. У планах виконкому міської ради - віддати Федерації скейт-майданчик на утримання. «Ми не втручаємося, наша справа - це надати організаційну та фінансову допомогу, - каже Руслан Анфілов. - Ми допомогли з оформленням, та все, що стосується уставних документів, обрання президента чи то віце-президента - це рішення самих членів Федерації. Міська влада робить все для того, щоб кожна дитина могла себе спробувати у молодіжних видах спорту, зайняти активну позицію у житті та займатися улюбленою справою».

Створено Вінницьку федерацію екстремальних видів спорту

З міського бюджету Федерації буде щороку передаватися певна сума коштів. Але використати молоді люди зможуть їх тільки на потреби, які будуть чітко прописані у договорі між міською радою та Федерацією. «Ми будемо виділяти кошти, залучати спонсорів для того, щоб молоді люди самі відчували відповідальність за скейт-парк, - розповідає Руслан Анфілов, - Окрім цього, молодь зможе створювати школи, як будуть навчати екстремальним видам спорту».

Створено Вінницьку федерацію екстремальних видів спорту

Нещодавно запрацювала школа агресивного катання на роликах. Президент Вінницької федерації з екстремальних видів спорту Юрій Кондратюк розповідає, що навчають кататися усіх бажаючих, а його можна знайти щоденно на скейт-майданчику. Так як школа існує зовсім недавно - зараз Юрій має тільки 6 учнів від 10 до 20 років. У планах молоді: створити школи для скейт-бордистів та бі-міксерів.

На сьогоднішній день до міської ради поступили пропозиції від велосипедистів, які хочуть створити майданчик для катання в Парку дружби народів.

А 16 серпня Вінниця зустрічатиме ролерів зі всієї України, адже у планах Федерації - провести у місті Всеукраїнські змагання з екстремального катання на роликах.


Переглядів: 5680
Поширень: 0