У Вінниці розпочинається регіональний етап Всеукраїнських змагань з футзалу серед школярів. У відборі візьмуть участь вінницькі шестикласники. Найкращі з них захищатимуть честь нашого міста у всеукраїнському фіналі, змагаючись за Кубок чемпіону зі спортсменами з Луцьку, Івано-Франківську, Житомира, Києва, Хмельницького та Херсону. Про це йшлося під час брифінгу з нагоди цього спортивного заходу.

Всеукраїнська шкільна футзальна ліга спільно з вінницькою міською владою розпочинають у нашому місті змагання з футзалу серед школярів. Змагання проходитимуть до кінця квітня цього року. За участь у всеукраїнському фіналі змагатимуться шестикласники вінницьких шкіл. До складу команд можуть входити як хлопці, так і дівчата. Команда-переможець виборюватиме Кубок чемпіона України.

«У цьому році Асоціація міні-футболу України запускає новий пілотний проект – Всеукраїнські змагання з футзалу серед школярів. Він проводиться спільно з комітетом фізичної культури і спорту Міністерства освіти і регіональними асоціаціями з футзалу. У проекті візьмуть участь вісім міст, серед яких Вінниця, Луцьк, Івано-Франківськ, Житомир, Київ, Хмельницький і Херсон. Мені дуже приємно , що Вінниця потрапила у цей список, адже у вашому місті ми бачимо розуміння важливості проведення таких заходів. Спільними зусиллями ми організуємо якісний регіональний відбірковий етап та визначимо кращу шкільну команду Вінниці, яка візьме участь у всеукраїнському фіналі», – каже віце-президент ГО «Асоціація міні-футболу України» Вадим Каганов.

Відбіркові етапи стартують у лютому і триватимуть два місяці. Фінал орієнтовно відбудеться у квітні, місце його проведення ще не визначено. «Я вдячний організаторам за чудову ідею щодо проведення змагань, завдяки яким можна залучити дітей до занять спортом. Адже якісне дозвілля дітей дає можливість гармонійно їм розвиватися. Враховуючи те, що у Вінниці майже при кожній школі є гурткова робота, пов’язана з розвитком футболу, це дасть можливість самореалізуватися учням та стимулювати їх до кращих результатів», – зазначив директор департаменту освіти Володимир Буняк.

Голова федерації футболу м. Вінниці Дмитро Руденко зауважив, що футзал – це цікавий вид спорту, який допомагає дітям вчитися швидко мислити і приймати рішення, а ці змагання, можливо, допоможуть обрати для себе вид спорту чи навіть професію.



Переглядів: 3651
Поширень: 0