З 2015 року у міській дитячо-юнацькій спортивній школі № 2 відкрилося відділення радіоспорту, де можна займатися радіопеленгацією. Цей напрямок є новим для муніципальних спортивних шкіл. Радіопеленгація допомагає гармонійно розвивати інтелектуальні та фізичні вміння дітей, а також має оздоровчий вплив, адже змагання зазвичай проводяться на природі. Всі бажаючі віком з 9 років, які хочуть займатися цим видом спорту, можуть звертатися у МДЮСШ №2 за адресою: узвіз Бузький, 33.

У дитячо-юнацьких спортивних школах Вінниці розвивається 26 олімпійських та 11 не олімпійських видів спорту. Серед них – легка атлетика, художня гімнастика, хокей на траві, гандбол, волейбол та велоспорт. Також у цих закладах юні вінничани можуть навчитися веслуванню на байдарках та каное, плаванню, стрибкам у воду тощо. А з початку 2015 року у міській дитячо-юнацькій спортивній школі №2 відкрилося відділення радіоспорту (вид спорту – радіопеленгація), яке є новим для таких закладів. Наразі тут навчається 15 вихованців віком від 9 до 21 року. Радіопеленгацію викладає майстер-спорту міжнародного класу Сергій Зеленський. Чоловік вже 40 років займається цим видом спорту.

«Радіопеленгація – це вид спорту, у якому потрібно за певний проміжок часу, використовуючи спеціальні радіопристрої, знайти радіопередатчики. У цьому виді спорту дитина знайомиться з передавальною і приймальною радіоапаратурою, мапами. Спортивна радіопеленгація поєднує фізичні, інтелектуальні та психологічні навантаження. У спортсменів виховується така якість характеру, як цілеспрямованість, вони навчаються аналізувати. Крім того, змагання зазвичай проводяться на відкритій місцевості, на природі, тому вони мають оздоровчий ефект на дітей», – каже Сергій Зеленський.

Вінничани, які мають бажання займатися цим видом спорту, можуть звертатися у МДЮСШ №2 за адресою: узвіз Бузький, 33, тел. 67-36-86

Для довідки:

У Вінниці активно розвиваються різні види спорту, проводяться професійні змагання, у тому числі й міжнародного класу. Наші спортсмени демонструють значні успіхи як на рівні України, так й у світі. Велику заслугу у таких досягненнях мають спортивні школи. Загалом у Вінниці діє 24 спортивні школи різних форм власності та різного підпорядкування. У них займаються спортом 7,5 тисяч дітей та молоді віком від 5 до 23 років. Також у місті діють 35 спортивних федерацій, 25 спортивних комплексів та клубів, 3 ковзанки. При освітніх закладах також є спортивні секції.

Із всією необхідною інформацією про діяльність і види спорту, які культивуються в муніципальних дитячо-юнацьких школах Вінниці, а також контактною інформацією можна ознайомитись на офіційному сайті міської ради в розділі «Спорт і фізкультура»



Переглядів: 2577
Поширень: 0