Пройшовши п’ятимісячний турнірний марафон, посівши перше місце у чемпіонаті міста Вінниці з футзалу, міський футбольний клуб «Енергетик» отримав право представити наш край у головному змаганні аматорського футзалу держави.

Маючи досвід виступів у цих змаганнях та бронзові медалі минулорічного фіналу, 26-28 березня 2015 року гравці із групою підтримки у гарному настрої побували на змаганнях у Запоріжжі. Завдяки зусиллям організаторів та приймаючої сторони, наша команда оселилася у центральній частині міста на мальовничому острові Хортиця. Природа та тиша допомагали гравцям відпочити й підготуватися до матчів. Волею жереба, який натягнув для нашої команди відомий усім – головний тренер Луганської «Зорі» Ю. Вернидуб, енергетики отримали у суперники одеситів, нікопольчан та колектив із Полтави.

Розпочали змагання у другому за рейтингом залі Запоріжжі СК «Торпедо». У цьому спорткомплексі окрім футзальної площадки є зал, де займаються гімнасти, зал боротьби та стандартне поле, яке на подив вінницької делегації було повністю зеленим!

Першим суперником МФК «Енергетик» стали одесити, ворота яких, захищав екс-гравець ФК «Вінниця» Віталій Жеребкін. Напевно зустріч із колишніми партнерами додала Віталію упевненості і він провів прекрасний матч, рятуючи свою команду у, здавалося, неминучих голах. Вінничани мали безліч моментів, але відзначитися зміг лише О. Пивовар. Усі потуги одеситів створити небезпеку нівелювали гравці захисту, яким свідомо та наполегливо допомагали нападники.

Що стосується складу нашої команди, то головний тренер І.Дученко давав можливість усім проявити себе на майданчику. Дещо не схожий на себе був К. Мазур. А у третьому матчі, взагалі, підвів команду, але про це далі.

Другим суперником нашої команди стали хлопці з Нікополя. Вінничанам вдалося досить легко повести у рахунку. Але виграючи 4:1 хлопці дещо збавили оберти та дозволили супернику скоротити розрив до мінімуму. Додавши у швидкості ми забили гол та завершили матч із перемогою 5:3.

Команда футбольного клубу "Енергетик" представляла Вінницю у фіналі аматорської футзальної ліги в Запоріжжі

У перерві між матчами вінницька делегація змогла поспостерігати за тренуванням Луганської «Зорі», поспілкуватися з екс-гравцем Вінницької «Ниви» Пилявським, а дехто зробив селфі із відомими футболістами.

У другий ігровий день МФК «Енергетик» зустрівся із лідером підгрупи – футзалістами із м. Полтава. Вінничани почали матч вкрай невдало, адже не змогли прилаштуватися до гри суперника: з першої хвилини полтавчани розігрували п’ятого. Шедеврально це робив їхній голкіпер. У результаті на 10 хвилині ми програвали 0:3. Характер енергетиків сказав своє і хлопці почали створювати нагоду за нагодою, однак надійним був кіпер суперників. Нам вдалося скоротити рахунок до 4:2, потім 5:3, але відігратися так і не змогли. Прикрістю став епізод наприкінці матчу, коли К.Мазур отримав необов’язкову другу жовту картку та у подальшому вилучення. З другого місця вінничани вийшли до ¼ фіналу.

Четвертий матч на турнірі вінничанам довелося грати із чемпіоном Волинської області, у складі якого були гравці сумно відомого нам «Княжого ринка», екс-гравці професійних футзальних ліг. Незважаючи на мастистий склад суперників та кадрові втрати вінничани повели у рахунку, гол забив О.Борячук. Волиняни докладали максимальних зусиль аби зрівняти рахунок, розігруючи футзальні комбінації після стандартів. Одна із таких принесла їм успіх. Вінничани виглядали у цій грі на рівні із суперником, вдало комбінуючи та граючи у обороні. Але за 5 хвилин до кінця матчу Фортуна, яка упродовж всього турніру була неприхильною до нас, знову відвернулася і ми пропустили курйозний м’яч. На останній хвилині волинян врятувала стійка воріт, а наші ворота врятував В.Васалатій, який шляхом надзусиль не дозволив Шафранському вразити пусті ворота.

Команда футбольного клубу "Енергетик" представляла Вінницю у фіналі аматорської футзальної ліги в Запоріжжі

На жаль, поразка із рахунком 2:1 не дозволила продовжити боротьбу за трофей, але продемонстрована гра, характер, партнерські взаємовідносини вселяють оптимізм.

Взагалі рівень команд цього року дещо вищий, адже колективи, готуючись до фіналу АФЛУ суттєво підсилювалися. У всіх командах, крім нашої були футзалісти, що пограли у Першій та Екстра-лігах. Усі чверть-, півфінали та фінал проходили у рівній боротьбі і команда, що здобувала перемогу мала гандикап максимум у два м’ячі.

Окремих слів заслуговують арбітри, які обслуговували ігри. Це були як ті, що обслуговують професійні змагання, так і ті, що мають перспективу. Нарікань до арбітрів у жодної з команд-учасниць не було. Якщо були помилки, то вони були не системними, виправлялися миттєво шляхом умілого диригування керівника суддівського комітету В.Олійника. Симпатії до будь-якої з команд не було, а це головне.

Завершити цей короткий звіт хочемо словами голови асоціації футзалу Вінницької області Дмитра Руденка:

- Дякуємо авторам ідеї та організаторам змагань, які заснували свято аматорського футзалу, об’єднали території, професії, надали змогу отримати досвід гри із сильними суперниками та подарували гарний настрій переможцям і учасникам змагань!



Переглядів: 3141
Поширень: 0