«За підсумками рейтингу дитячо-юнацьких спортивних шкіл України, який щорічно підводить міністерство молоді та спорту України, за підсумками 2014 року з 1291 спортивної школи України ДЮСШ № 2 м.Вінниці посіла почесне 3 місце! Це вдруге за останніх 20 років вінницька спортивна школа досягла таких високих результатів у навчально-спортивній роботі. У 2012 році міська комплексна спортивна школа «Вінниця» увійшла до десяти найкращих спортивних шкіл України, посівши десяту сходинку рейтингу», - зазначив голова комітету по фізичній культурі і спорту міської ради Сергій Краєвський під час зустрічі з колективом закладу.

Вінницька спортивна школа №2 зайняла третє місце серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл України

 

МІСЦЕ РЕГІОНИ ОЧКИ
1

КДЮСШ № 2

Харківської міської ради

7619,5
2

ДЮСШ № 2

Рівненської міської ради

7119,0
3

ДЮСШ № 2

Комітету по фізичній культурі і спорту 

Вінницької міської ради

6878,0
4

КДЮСШ "Динамо" ФСТ "Динамо" м. Херсон

6399,5
5

КДЮСШ № 2 Черкаської міської ради

6338,0

У 2014 році учні ДЮСШ № 2 здобули:

  • 136 перших та 258 призових місць на чемпіонатах міста;
  • 169 перших та 294 призових місця в обласних змаганнях;
  • 75 перших та 185 призових місць в чемпіонатах України;
  • 3 перших місця на чемпіонатах Європи.

Вінницька спортивна школа №2 зайняла третє місце серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл України

Для довідки:

В Україні функціонують 1436 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, з них 1291 ДЮСШ та 145 спеціалізованих ДЮСШ олімпійського резерву. У Вінницькій області 63 ДЮСШ, з них 4 СДЮШОР. У м. Вінниці – 23 ДЮСШ, з них 4 – СДЮШОР.

Директор ДЮСШ № 2 - Фільварків Максим Михайлович.

МДЮСШ №2 заснована в 1961 році в мальовничому куточку Вінниці – на березі Південного Бугу. Вона створювалась як спортивна база для занять водними видами спорту: веслуванням, плаванням, стрибками у воду. Довгі роки відділення плавання та веслування були провідними у школі. На відділенні плавання займався усі роки своєї блискучої кар’єри відомий олімпієць Павло Хникін.

Вінницька спортивна школа №2 зайняла третє місце серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл України

Сьогодні в МДЮСШ №2 функціонують відділення із таких видів спорту: веслувального слалому, веслування на байдарках та каное, плавання, спортивного орієнтування та радіо орієнтування. Школа має І кваліфікаційну категорію. З 2004 року МДЮСШ №2 займає призові місця в обласному рейтингу з олімпійських та неолімпійських видів спорту, в 2013-14 р.р. – перше місце з олімпійських видів. Спортсмени відділень веслувального слалому та спортивного орієнтування незмінно представляють Вінницю у національних збірних. На сьогоднішній день в школі займаються 265 учнів, з яких 6 майстрів спорту України та 21 кандидат у майстри спорту.

Для проведення навчально-тренувального процесу з веслування школа укомплектована байдарками, каное, катерами з підвісними двигунами та іншим спортінвентарем. Для проведення навчально-тренувального процесу з плавання орендується басейн СК „Авангард”. З 1986 року у Вінниці культивується дуже цікавий вид спорту – спортивне орієнтування, яке відрізняється різнобічністю підготовки спортсменів, оздоровчою спрямованістю занять та тісним зв’язком з природою. З 1 січня 2015 року відкрито відділення радіоспорту.



Переглядів: 5357
Поширень: 0