Під головуванням заступника голови – директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка 15 квітня відбулося перше засідання організаційного комітету з підготовки та проведення на території Вінницької області та міста Вінниці міжнародних змагань відкритого чемпіонату України у гонці критеріум з велосипедного спорту – шосе.

Як зазначив Ігор Івасюк: «Такі масштабні Міжнародні змагання з велоспорту на Вінниччині проходитимуть вперше. Раніше змагання відбувалися в Донецьку та Києві, але в зв’язку із ситуацією, яка склалася у Східному регіоні України. прийнято рішення міжнародні змагання проводити на території Вінницької області».

З 5 по 7 червня за визначеними маршрутами проходитимуть змагання з велоспорту на шосе. На старт міжнародних змагань вийдуть понад 18 команд, в яких виступатимуть велогонщики з восьми країн світу – Румунії, Молдови, Чехії, Угорщини, Білорусії, Казахстану, Польщі та України.

Вперше у Вінниці пройдуть Міжнародні змагання з велоспорту, які раніше відбувалися в Донецьку

За словами начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Сергія Чернявського, 5 червня стартуватиме гонка-крітеріум у рамках чемпіонату України, а саме кільцева гонка з проміжними фінішами. 6 червня пройде групова шосейна велогонка на 141 км, другої категорії UCI «Гран-прі Вінниці» та 7 червня – групова шосейна велогонка на 150 км другої категорії UCI «Гран-прі ІСД». Кількість учасників орієнтовно становитиме 140-160 осіб. Окрім основного змагання, проходитимуть розважальні програмні змагання серед дітей, велогонки серед любителів, ветеранів велоспорту та журналістів. Заплановані виступи майстрів велотріалу, виставки ретро-велосипедів веломобілів, ярмарки спортивних товарів і сувенірів, шоу вело-винаходів, тощо.

Вперше у Вінниці пройдуть Міжнародні змагання з велоспорту, які раніше відбувалися в Донецьку

Під час засідання оргкомітету обговорювались питання підготовки велотраси до гонки, визначення конкретного маршруту та інші організаційні моменти.

Підводячи підсумки наради, Ігор Івасюк визначив терміни розробки проекту розпорядження голови облдержадміністрації із урахуванням усіх оговорених питань.



Переглядів: 4375
Поширень: 0