Долучитися до акції запрошують усіх бажаючих. Його учасники бігтимуть від майдану Незалежності до Центрального парку культури та відпочинку, де діятиме спортивне містечко. Там можна буде взяти участь у різноманітних майстер-класах, познайомитися з роботою вінницьких спортивних шкіл та навіть виграти велосипед.

Цієї суботи у Вінниці відбудеться олімпійський день. В його рамках о 15 годині від майдану Незалежності стартує масовий забіг «Рухаємо Вінницю». Орієнтовно у ньому візьмуть участь близько трьох тисяч людей. Організатором акції є Національний Олімпійський комітет України, медіа-корпорація «RIA» та Вінницька міська рада.

«Завдяки поєднанню державних структур, бізнесу та громадських організацій у вінничан буде чудове спортивне свято, яке пройде під гаслом «Вінниця біжить». Олімпійський день проходить у нашому місті вже не вперше, але цього року він буде у більш розширеному форматі. Дистанцію пробігу ми робимо невелику – близько кілометра, щоб кожен зміг її подолати і відчути дух єдності спорту», – каже голова комітету по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.

23 травня у Вінниці відбудеться масовий забіг «Рухаємо Вінницю»Одним із співорганізаторів акції є управління у справах сім’ї, молоді та спорту Вінницької ОДА. «У цей день у центральному парку вінничани та гості міста зможуть ознайомитися зі спортивними школами Вінниці та їхніми досягненнями. Крім того, вихованці цих шкіл візьмуть участь у забігу», – зазначив начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Вінницької ОДА Сергій Чернявський.

Генеральний директор медіа-корпорації «RIA» Олег Горобець розповів, що на фініші пробігу всіх очікує сюрприз. «На жаль, існує стереотип, що займатися спортом дороговартісно, важко та не всім доступно, але європейський досвід нам показує, що для того щоб займатися спортом людині майже нічого не потрібно. Так, 65 % європейців хоча б один раз в тиждень займаються спортом, здебільшого це не тренування у спортзалах, а пробіжки парками, а в українців ця цифра становить лише 13 %. Тому у спортивному містечку ми покажемо людям скільки є різних видів спорту, крім того, вони зможуть взяти участь у майстер-класах та дізнатися наскільки їм підходить той чи інший вид спорту», – каже Олег Горобець.

Також в цей день на спортивному майданчику буде шоу-програма, конкурси, показові виступи та концерт вінницьких виконавців. Крім того, серед бігунів розігруватимуться сучасний велосипед, путівки та інші призи.



Переглядів: 4736
Поширень: 0