Цієї суботи у Вінниці відбудеться щорічний Всеукраїнський Велодень. У його рамках об 11-ій годині від Майдану Незалежності стартує велопробіг. Долучитися до нього запрошують всіх бажаючих. Велосипедисти проїдуться до Центрального парку культури та відпочинку, де відбудеться концерт та конкурси.

У Вінниці для популяризації велосипедного руху постійно проводяться різні заходи та акції. Так, 10 травня чимало вінничан долучилися до велопробігу до Дня матері. А вже 30 травня жителів міста запрошують приєднатися до Велодня, який зазвичай проводиться в останні вихідні травня.

«Такі заходи як велопробіг допомагають популяризувати здоровий та активний спосіб життя, а також – велосипед, як екологічну альтернативу автомобілю. Захід створюють велосипедисти міста за принципом розподіленої мережі, тобто у різних районах міста збираються колони, які потім з’їжджаються в одному місці, звідки й стартує велопробіг», – каже керівник розвитку велосипедної інфраструктури міста Олег Крупський.

30 травня у Вінниці відбудеться Велодень

Тож, велопробіг розпочнеться об 11-ій годині від майдану Незалежності. Його учасники проїдуть по вулицях Соборна, Пирогова, Келецька, Барське шосе, Хмельницьке шосе, Першотравнева. Фінішують велосипедисти у Центральному парку культури та відпочинку. Після забігу тут відбудеться концертна програма, перегони Snake та різноманітні конкурси.

Організатором «Велодня Вінниця» є Вінницька міська рада, співорганізатори: ГО «Подільська громада», Центр концертних та фестивальних програм, Інститут розвитку міст Вінницької міської ради, спільнота «Вело Вінниця», магазини «Велохаус», «Велоліга», «Кочевник», «Олімпія», «Kinder Star».

Довідка

Якщо ви проживаєте на Вишеньці, Київській, Тяжилові чи прилеглих територіях, о 10:00 на вас чекатимуть координатори акції у наступних місцях - кінцеві тролейбусні зупинки:

  • Лугова (Тяжилів). Координатор колони - Олег Коваленко
  • Меморіал Визволення (вул. Київська). Координатор колони - Максим Дендерук
  • Вишенька (вул. Келецька) біля ТЦ "Шок". Координатор колони - Олександр Царевський
  • Старе місто («Крива») Данило Лєпєшев

Початок руху колон з місця збору: о 10:20 ( з Лугової о 10:10).



Переглядів: 3588
Поширень: 0