26 травня відбулося друге засідання організаційного комітету з підготовки та проведення на території Вінницької області, зокрема в місті Вінниці, міжнародних змагань Гран Прі ІСД, Гран Прі Вінниці, відкритого чемпіонату України з велосипедного спорту – шосе.

Участь у засіданні взяли заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники відповідних органів, що будуть задіяні в проведенні заходів, а також організатори змагань.

Начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Чернявський поінформував присутніх про виконання конкретних завдань плану заходів з підготовки та проведення в м. Вінниця та області міжнародних змагань з велосипедного спорту. За його словами, церемонія відкриття змагань відбуватиметься шостого червня у м. Вінниця на площі ім. Василя Стуса об 11.00 годині, а о 12.00 - змагання стартуватимуть.

У Вінниці вперше проходитимуть Міжнародні змагання з велосипедного спорту

Значна увага приділялась питанням що стосувались перекриття руху на автомобільних дорогах відповідно до затверджених схем трас та графіків проведення гонок, обслуговування велогонки автомобілями та мотоциклами супроводу, а також підготовка трас, перевірка стану та, за необхідністю, проведення мілкого ремонту елементів дорожнього покриття та огорожі. Присутні також обговорили питання безпеки та охорони громадського порядку на місцях старту, фінішу, упродовж траси велогонок та у місцях проживання учасників заходу.

Ігор Івасюк наголосив на тому, що під час проведення змагань одним із головних завдань є забезпечення нормального функціонування міста. Тому важливо максимально поінформувати громадськість міста щодо проведення такого заходу на території області. Окрім того, однією із задач є надання жителям міста змоги в час перекриття вулиць для велоспорту, скористатися транспортом, що буде переміщати в пункти призначення іншими вулицями. «Найголовніше те, що 5 червня від вулиці Михайличенка до вулиці Арх. Артинова з 18.30 до 20.00 год. буде перекриття транспорту. Відповідно, транспорт буде курсувати по вул. Чорновола та через Київський міст. Тож, це повинні врахувати мешканці міста, адже це кінець робочого тижня та робочого дня», - наголосив Ігор Івасюк.

У Вінниці вперше проходитимуть Міжнародні змагання з велосипедного спорту

Окрім того, шостого червня з 12.00 год. до 16.00 год. на час старту Міжнародної групової гонки - «Гран Прі Вінниці» частково буде призупинено роботу транспорту по вул. Хмельницьке шосе. Так, гонка проводитиметься кільцем вулиць м. Вінниця та Вінницького району: «Старт» (Хмельницьке шосе навпроти Площі В. Стуса) - Хмельницьке шосе - обʼїзна траса 583 «Київ – Вінниця» - Тарногородського – Липовецька – Червоноармійська – Чорновола – Першотравнева – Хмельницьке шосе (7 кіл).

Також 7 червня – Міжнародна групова гонка «Гран Прі ІСД», з 10:30 до 14:00 – буде задіяно кільце вулиць:«Старт» (Хмельницьке шосе навпроти Площі В. Стуса) - Хмельницьке шосе - обʼїздна траса – до знаку с. Лука Мелешківська – кільцевий розворот та рух у зворотному напрямку по обʼїздній трасі до Хмельницького шосе з правим поворотом – с. Якушенці з розворотом та рухом у протилежному напрямку в сторону м. Вінниця – лівий поворот на обʼїздну дорогу (велосипедисти здійснюють друге коло) – після другого кола – Якушенці – Хмельницьке шосе – «Фініш» навпроти Площі В. Стуса (2 кола).

Підводячи підсумки засідання заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації зазначив, що: «Для Вінницької області проведення Міжнародних змагань Гран Прі ІСД, Гран Прі Вінниці, відкритого чемпіонату України з велосипедного спорту – шосе є знаковою подією. Адже на Вінниччині такі змагання проводяться вперше». Він висловив переконання в тому, що всі присутні, відповідно до компетенції, створять максимально сприятливі умови у проведенні змагань. «Сподіваюся, що учасники змагань з Вінницької області, зокрема з міста Віннниці, продемонструють гарні результати. Та хочу побажати всім наснаги та перемог», - наголосив Ігор Івасюк.



Переглядів: 4070
Поширень: 0