На старт міжнародних змагань вийшли понад 18 команд, в яких виступають велогонщики з восьми країн світу.

«2015 рік – передолімпійський,- зауважив посадовець,- адже у 2016 році стартують XXXI літні Олімпійських ігри в Ріо-де-Жанейро, і сьогоднішні старти велосипедистів ми розглядаємо як один з етапів підготовки вінницьких спортсменів до цих найпрестижніших змагань чотириріччя. Впевнений, що свято велосипедного спорту, яке стартує сьогодні, надовго запам’ятається спортсменам, тренерам і глядачам».

У Вінниці стартувала велосипедна гонка-крітеріум у рамках відкритого чемпіонату України "Гран-Прі Вінниця" та "Гран-Прі ІСД"

5 червня відбувся старт кільцевої гонки з проміжними фінішами, 6 червня пройде групова шосейна велогонка на 141 км, другої категорії UCI «Гран-прі Вінниці» та 7 червня – групова шосейна велогонка на 150 км другої категорії UCI «Гран-прі ІСД».

Кількість учасників орієнтовно становитиме 140-160 осіб.

Окрім основного змагання, проходитимуть розважальні програмні змагання серед дітей, велогонки серед любителів, ветеранів велоспорту та журналістів.

У Вінниці стартувала велосипедна гонка-крітеріум у рамках відкритого чемпіонату України "Гран-Прі Вінниця" та "Гран-Прі ІСД"

Нагадуємо, що 5-7 червня на низці вулиць Вінниці буде обмежений рух транспорту.

Для довідки:

Вінниччина - є одним зі спортивних лідерів в державі та за підсумками всеукраїнського рейтингу 2014 року посідає перше місце з неолімпійських та друге з олімпійських видів спорту серед другої групи областей і увійшла до десятки кращих регіонів України.

В області та місті Вінниця підготовлено багато талановитих спортсменів з різних видів спорту, переможців та призерів чемпіонатів світу і Європи, але враховуючи, що мова сьогодні йтиме про велоспорт, слід згадати про досягнення срібного призера XXVII літніх Олімпійських ігор в Сіднеї з велосипедного спорту, чемпіона світу 1998, 2001 років, заслуженого майстра спорту України Сергія Чернявського, який сьогодні присутній на засіданні організаційного комітету і очолює управління у справах сімʼї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Кандидатами на участь у черговій Олімпіаді в Бразилії включено мешканців Вінниці, велосипедистів Владислава Кремінського, Андрія Чернявського та Івана Шевчука.



Переглядів: 5396
Поширень: 0