Вікторія Добротворська здобула бронзову медаль на другому з трьох етапів Кубка світу з веслувального слалому серед жінок. Змагання проходили у Кракові (Польща) з 26 по 28 червня.

Це перше в історії вагоме досягнення вінницьких слаломістів на світовому рівні, – повідомляє Відділення національного Олімпійського комітету України у Вінницькій області.

До речі, на першому етапі Кубку світу, який пройшов тижнем раніше у Празі, Вікторія Добротворська навіть не дотягнула до фіналу.

Вікторія в Кракові змагалася в каное-одиночці. У неї було близько 30 суперниць з різних континентів – всі найсильніші слаломістки, які ведуть підготовку до чемпіонату світу.

Вінничанка Вікторія Добротворська здобула "бронзу" на Кубку світу з веслування

Вінничанку випередили тільки лідери світового слалому. Чемпіонка світу і призерка Олімпійських ігор Джессіка Фокс (Австралія) пройшла дистанцію за 103,19 секунди (шість секунд штрафу). Другою стала представниця Великої Британії Кімберлі Вудз – 106,38 (4 штрафних) секунди. Наша Вікторія подолала відстань за 111,34 секунди, причому без штрафних очок.

Для довідки:

Вікторії Добротворській – 22 роки. Майстер спорту міжнародного класу. Її тренує директор МДЮСШ № 2 Максим Фільварків. Багаторазова чемпіонка України з веслувального слалому, срібна призерка чемпіонату Європи серед молоді.

Закінчила факультет фізичного виховання Вінницького державного педагогічного університету. Працює тренером в МДЮСШ № 2 і посідає посаду спортсмена-інструктора в обласній організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо».



Переглядів: 4266
Поширень: 0