1 серпня у Вінниці пройшов футбольний турнір «Кубок героїв спецназу» в якому взяли участь військовослужбовці частин спеціального призначення Збройних Сил України, Національної гвардії України, ветеранів військ спецпризначення і волонтерів та збірна штабу командування Повітряних Сил Збройних Сил України.

Голова громадської організації «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» Анатолій Сливинський на урочистому відкритті підкреслив, що подібний футбольний турнір в Україні проводиться вперше.

Ініціатором проведення змагань під назвою «Кубок героїв спецназу» виступило управління спеціальних операцій Генерального штабу Збройних Сил України та наша громадська організація, — зауважив Анатолій Сливинський. — У цьому починанні нас підтримали багато друзів і меценатів. Країна і люди не можуть і не повинні постійно жити у стані бойових дій і воєнної напруги. Такі спортивні масові заходи повертають людей до мирного життя і консолідують суспільство, — наголосив Анатолій Сливинський.

За регламентом змагань шість команд-учасниць були розподілені на дві групи — по три команди у кожній шляхом сліпого жеребкування.

У Вінниці визначили володаря футбольного турніру «Кубку героїв спецназу»

Графік сьогодні був досить напружений, кожна з команд зіграла по три матчі — два у групі і за місце у турнірі, — підкреслив Головний суддя змагань В’ячеслав Обезюк. — Команди, які посіли перші місця у групах, зустрілися у фіналі, другі — розіграли 3-тє місце і треті в групах — 5-те місце, — констатував Головний суддя.

Таким чином, за підсумками групових баталій у головному матчі турніру зустрілися команда Повітряних Сил «Авіатор» (м. Вінниця) та окремого полку спеціального призначення з Кіровограду. Два безкомпромісних і надзвичайно напружених, виснажливих тайми по 20 хвилин зафіксували «нулі» на табло. Долю переможця вирішувала футбольна лотерея — серія післяматчевих пенальті де фортуна з рахунком 3:2 посміхнулася вінничанам, які й отримали головний кубок змагань з рук губернатора Вінниччини Валерія Коровія.

У Вінниці визначили володаря футбольного турніру «Кубку героїв спецназу»

У грі за третю сходинку п’єдесталу спецпризначенці з Хмельницького з рахунком 5:2 перемогли своїх старших колег — команду ветеранів спецназу. П’яте місце здобули гравці полку оперативного призначення НГУ «Ягуар» (м. Калинівка), які 4:1 переграли команду морського центру спецпризначення з Миколаївської області.

Крім кубків, дипломів, медалей і командних призів від організаторів та спонсорів індивідуальні нагороди отримали й кращі футболісти в номінаціях за ігровим амплуа — «воротар», «захисник», «нападник» і «гравець турніру».



Переглядів: 3789
Поширень: 0