Більше 2,5 тисяч вінницьких дітей займаються в семи дитячо-юнацьких спортивних школах, засновником яких є міська рада. З дітьми працює 113 тренерів, які проводять тренування з 26 видів спорту. Торік на базі МДЮСШ № 1 було відкрито два нових відділення - хокею з шайбою та фігурного катання. Цьогоріч на базі МДЮСШ № 2 відкрито відділення інваспорту з пауерліфтингу.

Ще не так давно переважна більшість міських ДЮСШ перебувала в досить занедбаному стані. Міська влада серйозно взялась за приведення приміщень, в яких займаються діти, до належного стану. Наприклад, база дитячо-юнацької спортивної школи №2 (де займаються такими видами спорту як плавання, веслування на байдарках і каное, веслувальний слалом, бадмінтон, спортивне орієнтування, пауерліфтинг для спортсменів з обмеженими фізичними можливостями) до 2005 року не була забезпечена ні водогоном, ні системою опалення, не було навіть нормального туалету. За 4 роки школу підключено до системи водопостачання та газопостачання, зроблено капітальний ремонт адміністративної будівлі, оздоровчого центру та тренажерного залу. На даний час практично закінчено підготовку проектно-кошторисної документації водно-веслувальної бази. Планується збудувати тренажерний зал, критий спортивний майданчик, облаштувати прилеглу територію.

МДЮСШ № 5 (де проводять тренування з таких видів спорту як дзюдо, самбо, сумо, а також важкої атлетики та універсального бою) донедавна взагалі не мала власної бази. У 2006 році на баланс школи було передано будівлю залу важкої атлетики, яка довгий час функціонувала як складське приміщення. Міська рада виділила кошти на капітальний ремонт будівлі. Було повністю перекрито дах, відремонтовано зал важкої атлетики, встановлено теплові та електролічильники. Відновлено водопостачання, побудовано душові та туалети, яких раніше взагалі не було.

Також проведено ремонт приміщення МДЮСШ № 6 по вул. Театральній, 24. У школі проведено ремонти класних кімнат, замінено підлогу в турнірному залі, відремонтовано туалети і дах, який постійно протікав. Ліквідовано аварійну ситуацію, яка була спричинена тріщиною на капітальній стіні.

В поточному році отримала власну базу МДЮСШ «Вінниця» (бокс, кульова стрільба, греко-римська боротьба). На її баланс було передано спортивний клуб «Богатир» (район олійно-жирового комбінату). У клубі встановлено тепловий лічильник, зроблено поточний ремонт. Замовлена проектно-кошторисна документація на проведення електропостачання. Зараз клуб використовує тимчасову лінію.

У Вінниці існує єдина спортивна споруда, хокейно-легкоатлетичний стадіон МДЮСШ №1, яка внесена до переліку спортивних баз олімпійської підготовки. На сьогоднішній день стадіон збудований на 80%. Залишилось облаштувати трибуни та підтрибунні території, які будуть використовуватись під спортивні зали та роздягальні. Для завершення реконструкції стадіону необхідно майже 3, 9 мільйонів гривень.

З минулого року найкращі спортсмени і тренери міста отримують стипендію міського голови Володимира Гройсмана. Минулого року її отримала Наталя Добринська. В цьому році у числі стипендіатів - В’ячеслав Узелков. Стипендії встановили для заохочення успішних вінницьких спортсменів брати участь у міжнародних змаганнях. У 2009 році стипендія призначена 6-тьом найкращим спортсменам, які привезли нагороди з європейських та світових змагань, та їх тренерам.


Переглядів: 3881
Поширень: 0