У МДЮСШ № 6 відбувся чемпіонат Вінниці з шахів серед дітей до 8 і до 10 років. На старт вийшли 54 шахових вундеркінди. Окремо змагалися спортсмени у двох вікових категоріях, але дівчатка та хлопчики грали разом.

В категорії до 8 років чемпіоном став Артем Яворський, онук тренера МДЮСШ № 6 Анатолія Яворського і син одного з провідних шахістів міста Олега Яворського. Він показав 100-відсотковий результат, набравши 8 очок з 8 можливих. На другому місці – Тимур Паламарчук (6,5 очки), на третьому – Ельдар Череп (6 очок). Призерками серед дівчаток стали Світлана Саблук (5 очок, 5-е місце в загальному заліку), Анна Копистиринська (5 очок) і Анна Гнатюк (4,5 очки).

В категорії до 10 років не було рівних вихованцю шахового клубу «Романтик» Оресту Стусу. Він набрав 7 очок з 8 можливих, на 1,5 пункти випередивши найближчих переслідувачів. Торік Орест став бронзовим призером чемпіонату Вінниці, а нині дістався вершини. Разом з юних трійку призерів серед хлопців склали Михайло Жуковський і Ярослав Буняк (по 5,5 очки). Призерами серед дівчат виявилися Катерина Скакун (5,5 очки, 2-е місце в загальному заліку!), Софія Журабаєва та Ірина Чесалкіна (по 5 очок).

За підсумками змагань відібрали 10 кращих юнаків і 6 дівчат, які представлятимуть Вінницю в чемпіонаті області з шахів серед дітей до 8 і до 10 років. Ці змагання пройдуть найближчими вихідними.



Переглядів: 2471
Поширень: 0