В суботу, 6 лютого, у Вінниці втретє пройшов щорічний відкритий турнір зі спортивного бального танцю «Діамант Поділля-2016».

У конкурсі взяли участь 730 пар зі всієї України, що за словами організаторів, багато та навіть неочікувано: «У нас зовсім юний турнір, - розповідає організатор, хореограф народного художнього колективу України ансамблю спортивного бального танцю «Грація» Аліна Мацюк, - і починали ми з мінімальної кількості учасників, минулого року до нас приїхало вже близько 600 пар, цьогоріч розраховували на таку ж кількість, але охочих виявилося значно більше».

Вперше турнір «Діамант Поділля» проходив наприкінці 80-х за ініціативи художнього керівника колективу «Грація» Олександра Мацюка. «Тоді до нас завітали представники з різних країн СРСР. Але організація заходу подібного масштабу - дороговартісне задоволення, - каже Олександр Мацюк, - хоча була суттєва підтримка профспілок, ми так і обмежилися дебютом». Три роки тому ідею проведення змагань відродили син та невістка хореографа, завдячуючи підтримці місцевих підприємців та власному внеску.

В Україні турніри зі спортивного бального танцю відбуваються практично щотижнево. «Для учасників це можливість обмінятися досвідом та своєрідний спосіб професійного зростання.Ми свої пари возимо на змагання не стільки для того, щоб перемогти інших, скільки – перетанцювати самих себе і дійсно вчитися новому», - каже організатор «Діамант Поділля -2016» Павло Мацюк.

Діамант Поділля 2016

На рівень престижності турніру впливає склад суддівської команди. На «Діаманті Поділля -2016» головним суддею став досвідчений фахівець міжнародних змагань, президент спілки громадських організацій спортивного танцю України Ігор Машин. «Конкурс перспективний, це реально велика кількість учасників для регіональних змагань, - ділиться враженнями головний арбітр турніру. «Всі чемпіонати не об’їздиш, а коли виникає можливість одразу переглянути велику кількість виступів, то це дуже хороший майданчик для зростання як танцівників, так і хореографів».

Діамант Поділля 2016

Діамант Поділля 2016

На «Діаманті Поділля-2016» визначили переможців і призерів у 56 категоріях. Змагання тривали з 10 ранку до пізнього вечора, тому у планах на наступний рік проведення дводенного турніру.



Переглядів: 5510
Поширень: 0