Вінницька баскетбольна жіноча команда вищої професійної ліги України «Вінницькі Блискавки» 20 та 21 лютого провела два домашніх матчі, по результатах яких записала у свій актив дві важливі перемоги.

Про це повідомляє Відділення національного Олімпійського комітету України у Вінницькій області.

У 1-й день команда перемогла чинного чемпіона України «Динамо – НПУ» (Київ) з рахунком 72 : 65 (по чвертям: 22 – 16; 19 – 15; 12 – 22 та 19 – 12).

У 2-й здолали «ХДУ-Таврійська зірка» (Херсон), – 78 : 43 (по чвертям: 15 – 10; 20 – 7; 29 – 11 та 14 – 15).

Початок гри змусив дещо похвилюватися, – киянки триочковими кидками і проривами під наш щит швидко довели відрив по очках до 8. Проте наші баскетболістки не розгубилися та й почали активно атакувати, в тому числі і кидками з дальніх дистанцій, і результат чверті 22:16.

У другій чверті «Блискавки» продовжували домінувати і збільшили відрив до 10 очок. Проте у третій чверті все, що накопичили на своєму рахунку, розгубили повністю, – киянки зрівняли рахунок.

У четвертій чверті обидві команди додали в якості гри і в активності, проте «Блискавки» зіграли краще.

"Вінницькі блискавки" перемогли чинного чемпіона України з баскетболу

Те, що наша команда у третій чверті дозволила киянкам зрівняти рахунок є декілька причин, – сказав головний тренер «вінницьких «Блискавок» Олександр Аносов. – Зокрема, мої дівчата при такому відриві почали дещо «зупинятися», а гості, навпаки, підсилили свою гру, особливо гравець збірної України Ірина Цекова, яка у підсумку набрала 23 очки. – Проте нічого страшного, і останню чверть мої дівчата провели дуже гідно. – Відмічу, у «Блискавках» теж є гравці збірної України, а саме, – Ірина Жмурко, яку, до слова привітали з днем народження і яка набрала у матчі 16 очок, Оксана Степанюк (26),Сінтіа Омобогундже (14), Вікторія Хом’як (7) та Алла Галецька (5).

Наразі «Блискавки» на 2 місці у турнірній таблиці головного дивізіону «А», з якого з 8 команд 4 найкращі після закінчення решти «дивізійних» матчів в зустрічах «плей – офф» (перша команда з четвертою та друга з третьою) незабаром розіграють медалі чемпіонату. Відрив на сьогодні від 5-го місця становить 6 очок, і реально проглядається участь у боротьбі за медалі. За словами Олександра Аносова, його дівчата налаштовані тільки на перемоги.



Переглядів: 2152
Поширень: 0