10 березня відбулось засідання колегії управління фізичної культури та спорту ОДА, присвячене підсумкам роботи галузі у 2015 році.

«За рахунок спортивних досягнень минулого року Вінниччина займає у загальному рейтингу одне з перших місць у державі. Серед територіальних фізкультурно-спортивних організацій 2-ї групи областей України, Вінниччина посіла II місце з олімпійських і І-ше місце з неолімпійських видів спорту. 2016 рік названо Олімпійським роком, адже літом проходитиме XXXI Олімпіада у м. Ріо-де-Жанейро (Бразілія), на яку від області поїде 16 спортсменів. Обласна державна адміністрація спільно з представниками обласної Ради та Вінницької міської ради тісно співпрацюють щодо підтримки та розвитку фізичної культури та спорту в області», - наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк.

Торік вінницькі спортсмени вибороли більше 400 медалей

За словами начальника управління фізичної культури та спорту ОДА Сергія Чернявського, за підсумками фізкультурно-оздоровчої роботи та спортивно-масової роботи минулого року 95 видів спорту працювали на підняття всеукраїнського рейтингу області (31–літній олімпійський, 4–зимовий олімпійський, 60 не олімпійських видів спорту і 17 видів спорту спортсменів з обмеженими можливостями. «Упродовж звітного періоду в області проведено 175 обласних фінальних спортивно-масових заходів, в яких взяли участь більше 16 тис. осіб. Спортсменами Вінниччини усіх вікових груп на чемпіонатах, Кубках світу та Європи, інших міжнародних змаганнях минулого року було здобуто – більше 412 медалей, з них 188 золотих, 103 срібних та 121 бронзова. Понад 122 спортсмени ставали переможцями і призерами всеукраїнських змагань. До складу національної збірної команди України з літніх олімпійських видів спорту у 2015 році було зараховано 201 вінничанина», - повідомив Сергій Чернявський.

Торік вінницькі спортсмени вибороли більше 400 медалей

За підсумками 2015 року представники виконавчої гілки влади вручили грамоти та золоті кубки кращим тренерам та спортсменам Вінниччини.



Переглядів: 2753
Поширень: 0