23 квітня у Вінницькому державному педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського стартував турнір із міні-футболу «Кубок єдності-2016». У відкритті змагань взяв участь народний депутат України Олексій Порошенко, який другий рік поспіль підтримує турнір.

«Студенти доводять, що Україна може бути єдиною. Адже участь у футбольному турнірі беруть команди з різних куточків нашої держави. Я радий сьогодні тут бачити команду моєї альма-матері – Інституту міжнародних відносин Київського університету. Приємно, що долучилися до змагань студенти Маріупольського університету і, звичайно, господарі поля – Вінницький педуніверситет. Сподіваюся, на турнірі буде панувати дружня і водночас конкурентна атмосфера. А перемогу здобудуть найкращі», – сказав Олексій Порошенко у вітальному слові до учасників турніру.

У Вінниці стартував «Кубок єдності-2016» за підтримки Олексія Порошенка

Депутат привіз подарунки усім командам та нагороди переможцям змагань, які будуть вручені 24 квітня під час підведення підсумків турніру.

До 2015 року футбольний турнір мав назву «Кубок дипломатів». Він проходив у Києві, Харкові, Одесі, а у 2014 році не відбувся у Донецьку через військові дії на Сході. Минулого року участь у турнірі взяли команди Львівського національного університету ім. І.Франка, Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Донецького національного університету та вперше команда Вінницького національного технічного університету.

У Вінниці стартував «Кубок єдності-2016» за підтримки Олексія Порошенка

Переможцями стали львів’яни. У 2016 році до змагання приєдналися команди Маріупольського державного університету та Вінницького державного педагогічного університету імені М. Коцюбинського.

Мета турніру – засобами спорту сприяти встановленню дружніх стосунків, зміцненню взаємодії студентської молоді різних регіонів України в ім’я єдності і соборності держави.



Переглядів: 3489
Поширень: 0