З 19 по 22 травня у Кіровограді вдруге відбулися змагання на Кубок України серед юнаків і дівчат з велосипедного туризму. Змагання проходили за ІІІ і ІV класам складності. Одночасно проходив Кубок України з велосипедного туризму серед дорослих по Федерації спортивного туризму. Вінницьку область представляли три команди: молодша (2001 – 2003 р.н.) за ІІІ класом, старша (1999 – 2001 р.н.) за ІV класом та доросла (від 1998 р.н. і старше). Про це повідомляє сайт Виннница.Daily із посиланням на Lada.FM

На Кіровоградщину прибули команди із 8 регіонів України. Найбільшу кількість команд представили Харківська та Вінницька області. Від Харківської області у змаганнях брали участь 2 команди в молодшій групі, одна у старшій і дорослій групах та 2 неповних команди для індивідуального заліку.

Два дні велосипедисти демонстрували свої вміння на комплексній дистанції та на дистанції «Велоралі».

Комплексна дистанція складалась з «Велокросу», «Тріалу» та «Фігурного водіння велосипедом». Підсумок підводився за всіма трьома видами дистанції.

На Кубку України з велотуризму вінничани здобули "золото"

Дистанція «Велоралі» для ІІІ класу мала протяжність 30км, для ІV класу – 40км. Під час проходження цієї дистанції команда повинна була виконувати певні завдання на додаткових етапах, а саме, дати відповіді на тестові запитання з правил дорожнього руху та надання пешої медичної допомоги, визначення азимутів, орієнтування на місцевості, ремонт велосипеда, подолання спусків та підйомів у седлі, в’язання туристичних вузлів, переправа команди та велосипедів по колоді через річку. По завершенню другого дня змагань всі три наші команди стали переможцями у своїх групах. За результатами двох дистанцій всі команди Вінницької області стали чемпіонами Кубку України з велосипедного туризму у своїх вікових категоріях.

Молодшу команду представляли 5 учнів Ладижинської ЗОШ №2, а саме, Юлія Стасюк (капітан команди), Дмитро Полуведько, Максим Мудрак, Роман Кучерявий, Владислав Костенюк та 1 учень Брацлавської ЗОШ №1 – Максим Петін, який у особистому заліку посів почесне ІІІ місце.

Старшу команду представляли 4 учні Ладижинської ЗОШ №2, а саме, Вероніка Горбатюк (капітан команди), Ігор Осипенко, Дмитро Рибачок, Алла Бурдейна та учень Брацлавської ЗОШ №1 – Євгеній Крижанівський.

За дорослу команду змагались випускники Дар’я Бевз та Владислав Мартинюк, а також педагоги Вінниччини – Сергій Воронін, Микола Федчишин і Ігор Вітюк.

На закритті наші спортсмени отримали 50 грамот, близько 20 медалей та 4 Кубки, повідомляє відділ фізичної культури і спорту Ладижинської міської ради.

Тренують команди Микола Стефаник та Оксана Бевз.



Переглядів: 3059
Поширень: 0