4-5 червня 2016 року столиця Поділля місто Вінниця вдруге прийматиме велосипедний фестиваль,  в рамках якого відбудуться міжнародні змагання з велоспорту та спортивне-розважальне свято. Головна мета проведення фестивалю - пропаганда здорового способу життя шляхом популяризації велоспорту та використання велосипеда як найбільш доступного і екологічно чистого засобу пересування та активного відпочинку.

У насиченій розважальній програмі фестивалю заплановані дитячі змагання, виступи майстрів велотріалу, ярмарки спортивних товарів і сувенірів, шоу вело-винаходів і багато іншого.

Спортивну частину вело фестивалю складуть дві шосейні велогонки за участю 25-ти команд із тринадцяти країн світу - України, Чехії, Китаю, Ізраїлю, Казахстану, Молдови Білорусі, Швеції, США, Сербії, Іспанії, Румунії та Польщі. 4 червня відбудеться велогонка «Гран-прі Вінниці», наступного дня – 5 червня пройдуть шосейні змагання у рамках «Гран-прі ІСД». Обидві велогонки входять до календаря Міжнародного союзу велосипедистів (UCI) та мають категорію 1.2. Ці щорічні міжнародні змагання до 2014 року були відомі під назвою «Гран-прі Донецька» та проходили у столиці Донбасу і давно стали візитною карткою України в європейському велосипедному співтоваристві. В 2015 році ці змагання вперше пройшли у Вінниці та отримали назву «Гран-прі Вінниці». З урахуванням проведених велоперегонів у Донецьку та Вінниці, ці шосейні змагання пройдуть вже у дев’ятий раз.

ГРАН-ПРІ ВІННИЦІ

У суботу, 4 червня відбудеться перша велогонка «Гран-прі Вінниці». Спочатку головні події пройдуть на площі перед міською радою. З 10:30 тут відбудеться реєстрація контролерів та інших офіційних осіб, задіяних у перегонах. Пройде також зустріч з комісаром UCI (GP Vinnytsia). З 10:40 до 11:40 на площі перед міською радою заплановано урочисте відкриття, представлення команд та реєстрація велогонщиків (GP Vinnytsia).

Офіційний старт змагань Гран-прі Вінниця відбудеться о 12:00 на вулиці Соборній навпроти міської ради. О 12:15 запланований в’їзд на об’їзне шосе та технічний старт перегонів.

Групова гонка категорії UCI 1.2 “Grand Prix of Vinnytsia” – це 4 кола за містом. Дистанція велогонки складе 140 км. Суперництво спортсменів відбудеться з 12:15 до 16:10 за маршрутом: об’їзне шосе – траса 583 «Київ – Вінниця»- - об’їзне шосе – Барське шосе – об’їзне шосе. Фініш велогонки відбудеться з 15:45 до 16:10 на вулиці Келецькій навпроти ТК «Шок». Тут же з 16:20 до 16:35 заплановано провести церемонію нагородження.

ГРАН-ПРІ ІСД

У неділю, 5 червня відбудеться друга велогонка міжнародних змагань «Гран-прі ІСД». О 9:00 на стоянці біля ТК «Шок» відбудеться реєстрація контролерів та інших офіційних осіб, задіяних у перегонах, зустріч з комісаром UCI (GP ISD). На цьому ж місті з 9:40 до 10:10 організатори проведуть реєстрацію велогонщиків. О 10:15 також на стоянці біля ТК «Шок» буде перевірена готовність автомобілів супроводження до старту гонки.

Старт «Гран-прі ІСД» відбудеться о 10:30 на вулиці Келецькій навпроти ТК «Шок». Групова гонка категорії UCI 1.2 “Grand Prix of ISD” складатиметься з 2 кіл. З 10:30 до 14:20 учасники проїдуть по об’їзному шосе та Барському шосе відстань - 153 км. Фініш «Гран-прі ІСД» з 14:00 до 14:20 на вулиці Келецькій навпроти ТК «Шок». На цьому ж місті з 14:35 до 14:50 пройде церемонія нагородження «Гран-прі ІСД».

ОРГАНІЗАТОРИ

Підготовку та проведення змагань здійснюють управління фізичної культури та спорту Вінницької обласної державної адміністрації, міжнародний спортивний клуб «ІСД», комітет з питань фізичної культури та спорту Вінницької міської ради, Вінницьке обласне відділення НОК України, Федерація велоспорту міста Вінниця та Федерація велоспорту Вінницької області.

Офіційний сайт змагань



Переглядів: 3604
Поширень: 0