4-5 червня 2016 року Вінниця вдруге приймала велосипедний фестиваль, в рамках якого відбулися міжнародні змагання з велоспорту та спортивне-розважальне свято. Головна мета проведення фестивалю - пропаганда здорового способу життя шляхом популяризації велоспорту та використання велосипеда як найбільш доступного і екологічно чистого засобу пересування та активного відпочинку.

У насиченій розважальній програмі фестивалю були проведені дитячі змагання, виступи майстрів велотріалу, ярмарки спортивних товарів і сувенірів, шоу вело-винаходів і багато іншого.

У змаганнях взяли участь 21 команда із тринадцяти країн світу, всього - 150 учасників. Переможцями та призерами велогонки стали: в перший день Сергій Попов з Республіки Білорусь, друге місце - Нурболат Кулімбєтов (Казахстан), на третьому місці Юрій Мітлушенко з Китаю.

Другого дня змагань першість завоював Нурболат Кулімбєтов (Казахстан), друге та третє місця відповідно зайняли Самір Джабраїлов (Азербайджан) та Матвій Нікітін (Казахстан).

Найкращий результат пoказала кoманда з Казахстану — три гoнщики у відриві, двoє з них вибoрoли призoві місця. Гoнщик кoманди “Астана-Сіті” Матвій Нікітін зайняв третє місце. А йoгo напарник Нурбoлат Кулімбетoв відзначився перемoгами за два дня змагань. На “Гран-прі Вінниці” спoртсмен зайняв друге місце та став перемoжцем гoнки “Гран-прі ІСД.

На Міжнарожних велозмаганнях у Вінниці перемогу здобула команда із Казахстану

В змаганнях брали участь вінничани Владислав Кремінський, Андрій Чернявський та Вадим Снігурський, які підвищили свій рейтинг на міжнародному рівні.

Підготовку та проведення змагань здійснили управління фізичної культури та спорту Вінницької обласної державної адміністрації, міжнародний спортивний клуб «ІСД», комітет з питань фізичної культури та спорту Вінницької міської ради, Вінницьке обласне відділення НОК України, Федерація велоспорту міста Вінниця та Федерація велоспорту Вінницької області.

Офіційний сайт змагань – www.sportclub-isd.com



Переглядів: 3732
Поширень: 0