Незабаром у Бразилії місті Ріо-де-Жанейро відбудуться Літні Олімпійські ігри - 2016. На даний час вже двоє вінничан отримали олімпійські ліцензії та братимуть участь в Олімпійських іграх.

Як ми повідомляли раніше, вінничанин Микола Буценко переміг боксера з Алжиру та здобув путівку на Олімпіаду в Ріо. На змаганнях він переміг представника Алжиру Фахема Хамачі. Підсумковий результат – 2:0 на користь вінницького боксера. Завдяки цьому Микола Буценко вийшов до півфіналу світового турніру, чим гарантував нагороду і ліцензію для участі у Літніх Олімпійських іграх.

Також олімпійську перепустку отримала легкоатлетка Олена Колесниченко, яка представляє Рівненську і Вінницьку області. Спортсменка виступатиме на Олімпіаді з бігу на 400 метрів з бар’єрами. Олімпійський норматив вона виконала на чемпіонаті України, де виборола срібну нагороду.

Крім того, на участь в Олімпіаді претендує ще вінничанка Світлана Ахадова. Це веслувальниця, яка привезла дві золоті нагороди з етапів Кубку світу, що відбулися в Дуйсбургу (Німеччина) і Рачице (Чехія). Вона разом із веслувальницями інших міст здобула їх на байдарці-четвірці на дистанціях 500 та 200 метрів.



Переглядів: 3485
Поширень: 0