Із 19 по 21 серпня у Мінську (Білорусь) відбудеться другий, заключний етап Кубку Співдружності з хокею на траві серед чоловічих команд. Там візьме участь вінницький ХК "ОКС-ШВСМ". Для нього це змагання слугуватиме підготовкою до першого етапу Світової хокейної ліги.

У Кубку Співдружності виступають п'ять колективів. Окрім чемпіонів України, це "Динамо-Електросталь" (Московська область, Росія), ХК "Мінськ" і СК "Будівельник" (Брест, Білорусь), "Бесарис" (Талди-Курган, Казахстан). Вінничани наразі посідають четверту сходинку в турнірній таблиці, випереджаючи лише казахів.

- На другий етап Кубку Співдружності ми дозаявляємо досвідчених Юрія Мороза і Михайла Ясинського, у яких закінчився контракт із СК "Будівельник" (Брест). Вони наразі готуються з нашою командою, але незабаром планують перебратися до Італії - ведуть перемовини із кількома клубами, - повідомив головний тренер "ОКС-ШВСМ" і національної збірної України Павло Мазур.

А вже 27 серпня національна збірна України виїздить до Праги (Чехія), де відбудеться перший етап Світової ліги. Учасники групи змагатимуться із 30 серпня по четверте вересня. Українці відкривають турнір матчем із Литвою, далі поєдинки - із білорусами, Кіпром, господарями та італійцями.

- До другого етапу Світової ліги виходитимуть лише дві команди, а третя - за найвищим рейтингом серед усіх груп. За ці путівки, окрім нас, реально боротимуться збірні Італії, Чехії і Білорусі. Ці збірні практично однакові за силою, - коментує Павло Мазур.

Національну збірну України підсилять легіонерами, колишніми вінничанами. Це гравці ХК "Мінськ": воротар Ярослав Гордей, Артем Поповченко, Дмитро Луппа і Дмитро Носенко. Тренери збірної також планують залучити до складу гострого форварда Артема Озерського, який нещодавно уклав контракт із СК "Будівельник" (Брест).



Переглядів: 2202
Поширень: 0