Обоє - вихованці Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6, неодноразові переможці українських та міжнародних турнірів з найінтелектуальнішого виду спорту.

П\'ятнадцятирічна Юлія Швайгер - кандидат у майстри спорту, майстер Всесвітньої федерації шахів. На чемпіонаті України виборола дві золоті нагороди. Її тринадцятирічний колега, майстер спорту України, майстер спорту міжнародного класу Ілля Нижник додав до скарбнички своїх здобутків одну золоту і дві срібні медалі. Всього у турнірі взяли участь 48 юнаків та 26 дівчат. Змагання проводилися за швейцарською системою в 11 турів. Крім чемпіонату із класичним контролем часу, у програмі відбулися змагання з швидких шахів і бліцу.

«Імена Юлії Швайгер та Ілля Нижника широко відомі за межами Вінницької області і України. Юні вінницькі шахісти сьогодні є справді найперспективнішими і найсильнішими серед дітей нашого краю», - розповідає директор МДЮСШ № 6 м.Вінниці, Заслужений тренер України Микола Боднар.

Для довідки:
Вінницька МДЮСШ № 6 спеціалізується на таких видах спорту як шахи і шашки. Сьогодні її вихованцями є понад 300 дітей віком від 5 років. З ними працюють 9 тренерів-викладачів.


Переглядів: 3054
Поширень: 0