У 2016 році вінницькі дитячо-юнацькі спортивні школи підготували 74 переможців та призерів міжнародних змагань і 759 переможців та призерів всеукраїнських змагань. Також минулого року вихованцям спортивних шкіл присвоєно 608 юнацьких розрядів, 266 – дорослих, одному тренеру – звання Заслуженого тренера України. 82 спортсмени стали кандидати у майстри спорту, а 10 вінничан отримали звання Майстра спорту України. У Вінниці відбулося 7 міжнародних змагань та 42 чемпіонати України.

Щороку у Вінниці рівень охоплення населення фізичною культурою і спортом поступово зростає. У 2016 він склав 22,5% (середній показник по Україні становить 21%). Тому мерія Вінниці продовжує розвивати спортивну інфраструктуру та створювати умови для занять фізичною культурою та паралельно розвивати дитячо-юнацькі спортивні школи.

Так, минулого року у місті встановлено 7 мультикомплексів, 17 ігрових та спортивних майданчиків. Збудовано великий осередок для занять спортом біля школи №10, спорткомплекс біля ЗШ №26, спортивні поля для ігрових видів спорту для учнів шкіл №1 та №12.

У 2017 році спортивні майданчики будуть створюватись біля ЗШ №4, 3, 5; а за кошти інвесторів – в ЗШ №№ 30 та 31. Також у цьому році планується розпочати будівництво футбольного поля біля Палацу дітей та юнацтва (за підтримки Міністерства молоді та спорту), виконати реконструкцію приміщення по вул. Келецькій, 94а під спортивний зал у співфінансуванні з Вінницькою обласною федерацією боксу (виготовлено проектно-кошторисну документацію). Окрім цього планується виготовити ПКД на реконструкцію СК по вул. Янгеля (колишня вул.Фрунзе).

Минулого року Вінниця стала місцем проведення 42-ох чемпіонатів України. Це змагання з боксу, греко-римської боротьби, художньої гімнастики, хокею на траві тощо. А також у місті відбулось 7 міжнародних змагань. В 230 чемпіонатах з дитячо-юнацького спорту було залучено близько 10 тисяч дітей та підлітків. Також минулого року серед переможців та призерів міжнародних змагань були 74 вихованці вінницьких дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Спортивною подією № 1 світу у 2016 році стали ХХХІ літні Олімпійські ігри у Ріо-де-Жанейро, участь в яких взяло п’ятеро вінничан: Світлана Ахадова, Микола Буценко, Олена Колесниченко, Денис Солоненко та Олена Яновська. Усім спортсменам та їхнім тренерам призначено стипендії Вінницької міської ради.

Також стипендії отримують і учасники XV Паралімпійських ігор, майстри спорту міжнародного класу з пауерліфтингу Мар’яна Шевчук та Сергій Хвалінський та їхній тренер Олег Пакула. А бронзовий призер Паралімпіади, майстер спорту міжнародного класу зі стрільби кульової Олексій Денисюк окрім стипендії отримав від мерії довільний малокаліберний пістолет "Molini". Також з метою покращення умов для тренування за кошти міського бюджету було придбано стрілецький компьютерний тренажер "Скат".

У 2016 році підготовлено і забезпечено участь 1,9 тис. вінницьких спортсменів у 240 змаганнях всеукраїнського, європейського та міжнародного рівнів. У Вінниці було проведено 460 загальноміських спортивних та фізкультурно-оздоровчих заходів, в яких взяли участь близько 83,8 тисяч осіб, організовано 54 заходи з популяризації фізичної культури і спорту серед усіх категорій населення. ​



Переглядів: 2487
Поширень: 0