На Вінниччині стартував авіафест "Крила Дністра". Це вже 20-й, ювілейний збір спортсменів-парапланеристів. Змагатимуться за звання найкращого 25 літунів з України, Росії, Білорусі та Молдови. 

Чернівчанин Володимир Копецький парапланеризмом захоплюється 22 роки. Підприємець кожну вільну хвилину присвячує своєму хобі.

"Це є свобода, це адреналін, іноді адреналін зашкалює, тому що складні випадки бувають, але в першу чергу – це адреналін", – ділиться враженнями чоловік.

25 пілотів із 4 країн зібралися на Вінниччині на змагання. Найстаршому 65 років, наймолодшому – 25. Спортсмени кажуть, унікальний ландшафт поблизу Дністровської ГЕС – один із найсприятливіших для занять парапланеризмом.

"Рівнинний схил від зайвих перегибів, переломів, щоб не було переломів, щоб не було турбулєнтних потоків, щоб літати безпечно було. Схил має бути лобом до вітру, тобто при косому вітрі літати небезпечно", – розповідає нюанси парапланерист Євген Кожирнов.

Перед польотами парапланеристи перевіряють спорядження та визначають маршрут. Під час змагань спортсмени мають здолати 60 км повітряного маршруту. На це кожному знадобиться щонайменше півтори години.

Параланерист Андрій Когут зауважує: "Ми займаємося улюбленою справою. Ми не є екстремали, ми все робимо зі знанням теорії, знанням практики на перевіреному, тільки сертифікованому обладнанні, і від цього отримуємо задоволення". Наступного разу парапланеристи планують зібратися на цьому ж місці у серпні.



Переглядів: 2751
Поширень: 0