У наступну неділю, 28 травня, у Вінниці відбудеться щорічний Всеукраїнський Велодень. Це вже вдев’яте любителі велопокатеньок зберуться разом, щоб рушити колоною через усе місто, а потім влаштувати тематичні розваги.

Стартує Велодень традиційно на Майдані Незалежності об 11:00 (реєстрація розпочинається о 10:00). Як зазначають організатори акції, ініціативна група велосипедистів Вінниці «Критична маса», попередньо формуватимуться колони у мікрорайонах міста, які потім рушать сюди – до місця загального збору.

Велосипедисти проїдуть містом за таким маршрутом: Майдан Незалежності – Соборна – Пирогова – Урожай – Келецька – ТЦ «Plaza Park» (колишній ТЦ «Шок»).

"Учасники із мікрорайонів міста можуть вирушити до місця загального старту окремо або спільно із координаторами акції: о 9:00 охочих проїхатися з вітерцем чекатимуть на кінцевих тролейбусних зупинках:

  • Лугова (Тяжилів) – координатор Олег Коваленко;
  • Меморіал Визволення (вул. Київська) – координатор колони Макс Дендерук;
  • Вишенька (вул. Келецька) біля ТЦ «Plaza Park» (колишній ТЦ «Шок»)" – координатор колони Олександр Царевський.

Для участі до 27 травня потрібно пройти попередню реєстрацію, заповнивши форму ТУТ.

В останню неділю травня у Вінниці відбудеться Велодень

Як зазначив координатор проекту Олександр Царевський, дрес-коду захід не має, проте будь-які патріотичні елементи одягу, прапор України на залізному коні або маскарадні костюми – вітаються, а їхні власники зможуть отримати за свої образи цікаві подарунки.

"По закінченню пробігу на площі поруч із ТЦ «Plaza Park» для учасників відбудуться конкурси, лотереї, буде облаштовано тематичну фотозону", – зазначив Олександр Царевський.

Орієнтовний розклад Велодня:

9:00. Відкриття реєстрації для районних колон
9:30. Старт районних колон до місця формування загальної колони (Майдан Незалежності)
10:00. Відкриття реєстрації учасників Велодня на Майдані Незалежності
10:40. Інструктаж ведучих колон
10:50. Інструктаж учасників велопробігу містом, початок формування колони
11:00. Старт святкового велопробігу містом
11:40-12:00. Фініш святкового велопробігу містом в ТЦ «Plaza Park», загальне фото
12:00. Конкурси та розваги.

Усі новини щодо заходу можна відслідковувати на сторінках вело-спільноти у соціальних мережах – Вконтакте та Фейсбук.

«Велодень» — неофіційне свято, яке відзначають велосипедисти України, Білорусі та Росії наприкінці травня. Дата Велодня визначається за призначенням, зазвичай це субота в останні вихідні травня. Велодень організовується велосипедистами і не несе політичного або комерційного забарвлення.



Переглядів: 2283
Поширень: 0