17 лютого, у Вінниці, до Дня захисника Вітчизни стартувала 5-та Відкрита першість Повітряних Сил Збройних Сил України з футзалу на Кубок газети «Крила України» та призи Вінницької спортивної громадської організації “Обласна федерація футболу”.

У Вінниці стартувала 5-та першість Повітряних Сил ЗСУ з футзалу

У турнірі беруть участь 10 команд, які представляють військові гарнізони, окремі частини Повітряних Сил та спортивні клуби Вінниччини «Спартак» і «Динамо».

За регламентом змагань, шляхом жеребкування, команди розділені на дві групи. Два кращі колективи у своїх групах боротимуться у півфіналах. Стикові та фінальні матчі відбудуться 19 лютого. Усі ігри обслуговуватимуть досвідчені судді під опікою головного судді змагань Судді Національної категорії Михайла Прозоровського.

У Вінниці стартувала 5-та першість Повітряних Сил ЗСУ з футзалу

Першість стартує уп’яте завдяки підтримці Командувача Повітряних Сил ЗС України генерал-полковника Івана Руснака, голови Вінницької спортивної громадської організації “Обласна федерація футболу” Ігоря Гатауліна та мобільного спонсора змагань, якого представляє директор компанії “Романов і партнери” Олександр Романов.
Парад учасників змагань приймав Командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-полковник Іван Руснак. Він високо оцінив рівень підготовки усіх учасників, побажав гравцям спортивного щастя, успіхів і гарної гри.

– Символічним є те, що наш чемпіонат проходить напередодні всенародного свята – Дня захисника Вітчизни, адже історичні джерела свідчать, що фізична сила, спритність та витривалість були неодмінними супутниками героїв-богатирів, – сказав генерал-полковник Іван Руснак, звертаючись до учасників змагання. – Ми справедливо можемо пишатися нашими спортсменами, які підтримують авторитет держави і Українського війська на міжнародному рівні. Свого часу у військових частинах Повітряних Сил розпочинали свою спортивну кар’єру брати Клички, чемпіон олімпійських ігор з греко-римської боротьби В’ячеслав Олійник, срібний призер олімпіади Сергій Чернявський та багато інших видатних спортсменів. Чимало титулованих спортсменів і нині проходять службу у Повітряних Силах.

У Вінниці стартувала 5-та першість Повітряних Сил ЗСУ з футзалу

Командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-полковник Іван Руснак висловив сподівання, що футзальний турнір на Кубок газети «Крила України» сприятиме подальшому розвитку та широкій пропаганді спорту, а можливо і відкриє нові імена, які з честю захищатимуть спортивні інтереси України на міжнародних змаганнях.
Безумовно, першість сприяє підвищенню військово-патріотичного виховання, адже у командах згаданих спортивних товариств, які беруть участь у змаганні, більшість гравців допризовного віку. Вони пліч-о-пліч із старшими колегами показують свій клас супроти досвідчених команд Повітряних Сил.

До речі СТ “Динамо” сьогодні є чільним володарем перехідного Кубка і суперникам доведеться серйозно попрацювати, щоб відвоювати його у динамівців.

Фаворитом турніру, по праву вважають команду Харківського університету Повітряних Сил, яка змушена була віддати перехідний Кубок через відсутність на минулорічних змаганнях. Чи повернуть собі трофей харківські курсанти покаже гра. Однак усі команди налаштовані рішуче – тільки на перемогу.

Для довідки:
За попередні чотири роки головним призом змагань – перехідним Кубком газети “Крила України” володіли три різні команди.

Здобути і підтвердити звання чемпіона вдавалося лише одному колективу гравців – команді Харківського університету Повітряних Сил. Першими Кубок у 2006-му здобули, офіцери редакції газети “Крила України” - засновники турніру. Через рік, у 2007-му Кубок з центру України на два роки перекочував до Харкова, команда ХУПС виборювала його у обох фіналах 2007 і 2008 років.

Минулого – 2009-го головний трофей знову залишився у Вінниці, проте поза межами Міноборони, у команди спортивного товариства «Динамо».

Цьогорічні змагання триватимуть протягом трьох днів. Нагородження переможця і призерів першості відбудеться 19 лютого, перед урочистим закриттям турніру.

Відповідно до Положення з проведення Відкритої першості участь у змаганнях беруть збірні команди Повітряних командувань Повітряних Сил, ХУПС, частин безпосереднього підпорядкування, зонального відділу військової служби правопорядку, СТ “Динамо” та “Спартак”.
Змагання проводяться за правилами Асоціації футзалу України.


Переглядів: 6473
Поширень: 0