Наступного року у Вінниці з’явиться муніципальна велошкола просто неба. Протягом восьми місяців вінничан навчатимуть їздити на велосипедах у центральному парку ім. Горького, а поки що тривають приготування території майбутньої велошколи.

Як розповів керівник розвитку велоінфраструктури Вінниці Андрій Сорокін, створення такої школи є одним із компонентів реалізації у місті швейцарського проекту з інтегрованого розвитку. Окрім того, що велошкола буде муніципальною, для майбутніх учнів вона буде ще й безкоштовною. До речі, навчитись кататися зможуть вінничани будь-якого віку та статі.

и розпочнемо з того, що будемо навчати тих, хто взагалі не вміє, – розповідає Андрій Сорокін. – Далі вже, в перспективі, це може стати курсом для людей, які хочуть покращити свої навички та дізнатися більше про правила дорожнього руху і, можливо, у нас будуть якісь туристичні поїздки. Ми плануємо залучати як професійних тренерів з наших дитячо-юнацьких шкіл, з якими вже ведемо певні перемовини, так і активістів та громадські організації, які погодились нам допомогти".

Розташується велошкола у Центральному парку ім. Горкого, на ділянці між планетарієм та рестораном “Імперіал”. Наразі терититорію почали облаштовувати: оновлюють асфальт, розроблять схему розмітки, встановлюють макети знаків.

Наступного року в центральному парку запрацює велошкола

"Коли ми це все закінчимо, то вже певно і сезон закінчиться, а сенсу починати у вересні я особисто не бачу, тому найвірогідніше школа запрацює вже з наступного року, десь з квітня і до вересня-жовтня, – продовжує Андрій Сорокін. – В парку взагалі не дуже можна кататися, але ми будемо в куточку і не будемо їздити по всьому парку, не заважатимемо людям"

Спершу заплановано створити дві навчальні групи, у кожній буде щонайбільше вісім чоловік, аби тренер мав достатньо часу та можливостей приділити увагу кожному.

Наступного року в центральному парку запрацює велошкола

У рамках проекту передбачено придбання восьми велосипедів для велошколи: п’яти універсальних і трьох жіночих, але ще можуть бути підліткові велосипеди. За словами Андрія Сорокіна наразі планують збиратися для навчання два рази на тиждень у вечірній час. Тривалість одного заняття буде не більше години, а весь курс навчання розрахований на один місяць. Крім цього, будуть залучати патрульну поліцію, щоб вони провели певні консультації з велосипедистами про Правила дорожнього руху.



Переглядів: 2415
Поширень: 0