Винищувачі, бомбардувальники, транспортні та сучасні літаки - їх точні міні-копії піднялись у небо Вінничини. На відкритий чемпіонат з авіабою з'їхались учасники з різних куточків України, а також з Білорусі та Молдови.

Спецефекти, фігури вищого пілотажу та навіть авіатанці під музику. Першим глядачів привітав один з найважчих учасників – 25 кілограмовий безпілотник із прапором України.

У двобої авіамоделістів переможе той, хто перший своїм літаком зірве стрічку з моделі противника. Фігури вищого пілотажу авіалюбителі відшліфовують роками.

Змайструвати міні-літак задоволення не з дешевих. Найсучасніша та найдорожча модель належить киянину. Реактивний лайнер обійшовся господарю у 35 тисяч євро.

"Для України це ексклюзивно тому, що є всього декілька реактивних літаків. У нас це не розвинений напрямок," – розповів авіамоделіст з Києва Сергій Мішен.

На конструювання точної копії літака йде більше двох років. Багато забирає часу проектування авіамоделі. Любителі цього виду спорту цінують його за видовищність.

Авіамоделювання з року в рік стає популярнишим та приваблює все більше учасників. Втім організаторам тепер доведеться ламати голову над місцем проведення наступного чемпіонату, адже звичне місце зустрічі – поле на старому аеродром на Вінничині, планують забудовувати.



Переглядів: 2937
Поширень: 0