На початку вересня жіноча команда Вінницької ДЮСШ Блохіна-Бєланова стартує у першій, професійній лізі чемпіонату України з футболу. Напередодні цієї події представниці нашого клубу перемогли на двох турнірах.

Проти Молдови і Литви

У Білорусі вінничанки в складі збірної України серед дівчат (до 17 років) виграли групу "Турніру розвитку УЄФА". Це Вероніка Нікітюк, Аліса Бордюг, Наталя Мельник, Дар'я Ціхач, вихованки Вінницької обласної ДЮСШ Блохіна-Бєланова, які були наймолодшими у складі. Разом з ними до збірної входили представниці Умані і Костополя.

Українки перемогли Молдову - 2:0 і Литву - 3:1. В іншій групі змагалися господарки поля, Казахстан і Чорногорія.

- Не уявляю себе без футболу, живу ним. До збірної України мене почали викликати два роки тому, - каже 15-річна півзахисник Дар'я Ціхач, яка забила гол молдованкам.

Її ровесниця Вероніка Нікітюк займається грою №1 чотири роки. Прагне досягти висот і у збірній, і у клубі.

- У нашій команді першої ліги є дівчата на кілька років старші. Але ми успішно конкуруємо з ними за місце в основному складі, - сказала Вероніка Нікітюк.

"Сухі" перемоги

На чемпіонаті Вінницької області серед дівчат 2002-2003 р.н., який відбувався на стадіоні школи № 35, виступали дві команди ДЮСШ Блохіна-Бєланова. Перша з них буквально "не помітила" суперниць, вигравши всі матчі (на фінальному етапі - із різницею м'ячів 15:0!).

Друга команда ДЮСШ Блохіна-Бєланова (на рік молодша) посіла четверте місце серед восьми колективів. Срібло здобула "Астарта" (Хмільник), бронзу - ДЮСШ Тиврова.

Красиві кубки і грамоти отримали всі призерки. Кращим гравцем турніру визнали 14-річну центральну півзахисницю Юлію Христюк. Вона забила вісім м'ячів - рекордний показник.

- Не вважаю, що на чемпіонаті області були легкі суперники. Але ми готувалися до матчів у дворазовому режимі. Прагнули перемогти всіх. Тепер у складі збірної області спробуємо виграти чемпіонат України серед дівчат (до 15 років), - каже Юлія Христюк.

Вінницькі футболістки стартують у першій професійній лізі чемпіонату України футболу

У складі збірної України

Поки футболісткам не виповнилося 15-и, вони не мають права виступати у чемпіонаті України серед жінок. Але у Вінниці підростає плеяда талантів, які можуть стати зміною майстрам.

- Юлія Христюк - капітан збірної України U-15, кандидатками до цієї команди є Анна Смеречинська і воротар Олександра Темнік. Чотири вінничанки виступають за збірну U-17, а наша Ірина Кочнєва вже зараз грає за жіночу національну збірну, - повідомив голова комітету жіночого футболу обласної федерації футболу, головний суддя чемпіонату області Юрій Наровицький.

За медалі першої ліги

У першій лізі чемпіонату України братимуть участь 12 клубів, розбитих на три підгрупи. Проти наймолодшої за середнім віком команди ДЮСШ Блохіна-Бєланова гратимуть Миколаїв, Херсон і Кропивницький.

- У минулому чемпіонаті країни ми дійшли до фінальної частини, де стали четвертими. Тепер прагнемо, як мінімум, бути у трійці призерів, а можливо, й здобути "золото", - підкреслює тренер команди ДЮСШ Блохіна-Бєланова Олександр Дуднік.



Переглядів: 3132
Поширень: 0