Розпочався сезон індорхокею – хокею на траві в закритому приміщенні. Першим стартом для вінничан був міжнародний фестивалі у Хорватії. Про виступ на ньому та підготовку до зимового чемпіонату Європи розповів головний тренер збірної України з індорхокею і вінницького клубу «ОКС-ШВСМ» Павло Мазур.

Павле Михайловичу, на фестивалі у Хорватії збірна Вінницької області посіла четверте місце. Результат задовольнив?

– На тому турнірі результат – це не головне. Адже основу збірної Вінницької області складали юнаки 1998 – 2000 р.н. з двох наших провідних клубів. Ми ставили завдання перевірити їх у поєдинках з серйозними суперниками, на ідеальному майданчику для індорхокею. І вона була виконана. В Хорватії нас випередили «Грюнвальд» (Польща), місцевий клуб «Зеліна» і збірна Казахстану, яка готується до чемпіонату світу.

Якими є подальші плани?

– З 7 по 10 грудня візьмемо участь у першому міжнародному турнірі у Мінську (Білорусь). Гратимемо у хорошому манежі, де ще ніколи не виступали. Суперниками збірної Вінницької області будуть по дві команди Електросталі (Росія) і Мінська та одна – з Бресту (Білорусь). На цей турнір поїде весь склад збірної України, включаючи легіонерів.

Назвіть їх, будь ласка.

– Це польові гравці Михайло Ясинський (Бельгія), Андрій Кошеленко і воротар Сергій Коваль (обидва – Італія).

Коли почнеться чемпіонат України і де він пройде?

– Стартовий тур чемпіонату України відбудеться з 22 по 24 грудня у Шостці (Сумська область). Наприкінці січня заплановано другий,останній тур. Учасників буде 10-11. Це більше, ніж минулого сезону. Додаються Чернівці, Кривий Ріг (Дніпропетровська область), які раніше не брали участі.

Раніше один з турів проходив у Літині, адже у Вінниці немає ігрового залу відповідних розмірів …

– Вже кілька років ми не граємо у Літині. В цьому містечку немає, де розмістити команди. А їздити щодня на проживання до Вінниці і назад вони не хочуть.

Яким буде основний старт зимового сезону?

– Всі змагання мають статус підготовки до чемпіонату Європи, який відбудеться 12 – 15 січня в Аланії (Туреччина).

Де проходять тренування наших індорхокеїстів?

– У вінницькому спорткомплексі «Здоров’я», що на Старому місті, а також у більшому за розміром спортзалі Літинської ДЮСШ.



Переглядів: 1953
Поширень: 0