Щойно завершилась зустріч Президента України Петра Порошенка з паралімпійцями, що представляли Україну на ХІІ зимових Паралімпійських Іграх у Пхьончханзі (Південна Корея).

Участь у зустрічі з Главою держави взяла і делегація вінницьких паралімпійців на чолі з заступником голови облдержадміністрації Олександром Крученюком.

Президент вручив нагороду вінничанину Олександру Казіку, який здобув дві срібних медалі на Паралімпійських іграх

У вітальному слові Президент України подякував усім спортсменам за високі результати, продемонстровані на змаганнях та побажав нових звершень та перемог у досягненні поставленої мети та зазначив: "Перемоги наших паралімпійців в ім`я України зобов’язують владу й суспільство зробити все для того, щоб почути, зрозуміти та вирішити проблеми людей з інвалідністю, зламати всі бар’єри, які поки що існують по відношенню до наших громадян з інвалідністю. Кожна з 22-х медалей наших паралімпіців – це гордість для усієї України. Це також можливість привернути увагу світу до нашої боротьби за майбутнє, європейську та євроатлантичну перспективу України, за реформи, а також власний суверенітет та територіальну цілісність. Паралімпійські медалі збірної – це крила, які несуть нас уверх. Це наші спільні перемоги для українських воїнів, для ветеранів АТО, які дивляться на вас і до них повертається бажання жити".

Президент вручив нагороду вінничанину Олександру Казіку, який здобув дві срібних медалі на Паралімпійських іграх

Під час зустрічі Петро Порошенко вручив вінницькому спортсмену, який приніс дві срібні медалі для української збірної Олександру Казіку орден «За заслуги» ІІІ ступеню, а його тренеру та гіду Кучерявому Сергію - медаль «За працю та звитягу».

Вітаємо наших спортсменів!



Переглядів: 2007
Поширень: 0