Жіноча волейбольна команда спортклубу «Олімп» - єдина, яка захищає честь міста і області на змаганнях з цього виду спорту. Сьогодні перед срібними чемпіонами Вищої Ліги стоїть завдання повернутися до Суперліги чемпіонату України. Голова облдержадміністрації Володимир Демішкан, коментуючи рішення про взяття під свій патронат нових підопічних, наголошує: «Нам потрібно створити таку команду, щоб не було соромно представляти Вінниччину на міжнародних змаганнях».

Володимир Демішкан взяв шефство над волейбольною жіночою збірною містаПідтримку нового «шефа» вінницькі волейболістки відчули відразу: через тиждень після того, як Володимир Демішкан завітав на тренування, спортсменки отримали нову таку бажану форму. Уже три роки поспіль дівчата грали в одних і тих самих футболках. Окрім того, як розповідає засновник спортклубу і команди «Олімп» Олександр Пастухов, губернатор допоміг і з придбанням іншого спортивного приладдя: «Я був просто шокований, форма коштує недешево - каже він. А Володимир Федорович раз заїхав до нас на тренування, сказав і тут же виконав. Дівчата просто щасливі».

Команда «Олімп» тренується на базі Вінницького мед університету. Це – збірна вінницьких вузів. В «Олімпі» грають дівчата з медичного, педагогічного, аграрного та торгово-економічного університетів. Вік спортсменок – від 16 до 35.

Перший супротивник, який стоїть на шляху вінницьких волейболісток до вищого ешелону, - команда «Орбіта» із Запоріжжя. Наших дівчат чекає непростий спортивний уік-енд в гостях. Запоріжжя відоме своєю волейбольною школою, а «Орбіта» була неодноразовим чемпіоном Радянського Союзу. 23-24 травня підшефні губернатора виборюватимуть своє право грати у Суперлізі удома. Олександр Пастухов переконаний: з таким «патроном» вони переможуть.


Переглядів: 2993
Поширень: 0