23 липня Україна має шанс отримати чергового чемпіона світу в професійному боксі. У цей день у місті Лемурі, Каліфорнія, США, відомий вінницький боксер В\'ячеслав Узєлков, який представляє промоутерську компанію братів Кличків «K2 Promotions» вийде на ринг проти діючого Чемпіона світу за версією WBA в напівважкій вазі Бейбута Шуменова з Казахстану. Цей бій стане одним з найбільш інтригуючих і значущих протистоянь цього літа.

31-річний Узєлков на професійному рингу виграв 22 бої і не зазнав жодної поразки, при цьому 14 перемог здобув нокаутом. За 2008 і 2009 роки В\'ячеслав провів чотири захисти престижного Інтерконтинентального титулу WBA, завоювавши репутацію одного з найбільш перспективних у напівважкій вазі у світі і статус офіційного претендента на пояс Чемпіона світу за цією категорією. Видовищний, вибуховий нокаутер Узєлков вже давно став справжньою зіркою на рингах України, і тепер йому представилась чудова можливість на повний голос заявити про себе у світовому масштабі.

Що стосується його суперника, то 27-річний Шумен феноменально швидко дійшов до вершини, ставши Чемпіоном світу вже у десятому поєдинку - всього лише через два роки і два місяці після початку професійної кар\'єри. На рахунку Бейбута - 9 перемог, одна поразка, яку йому наніс у серпні минулого року тодішній володар чемпіонського поясу WBA - іспанський «технар» Габріель Кампільо. З другої спроби Шумен таки став Чемпіоном світу, перемігши іспанця за балами спірним рішенням суддів у реванші, що відбувся через півроку після їх першого бою. Нагадаємо, що Узелкову також довелося перетнутися на рингу з Кампільо, і В\'ячеслав впорався з майбутнім Чемпіоном світу набагато впевненіше Бейбути, пославши Габріеля у важкий нокаут у шостому раунді.

«Щоб не було питань, потрібно нокаутувати Шуменова - це якраз те, що я збираюся зробити», - сказав Узелков. - Він заволодів титулом ненадовго. Титул Чемпіона тепер має перейти до мене».

Українським любителям боксу можливість побачити поєдинок Узелкова проти Шуменова надасть медіа-група «Інтер» за підтримки міжнародного бренду Nemiroff. Трансляція бою відбудеться на телеканалі «Інтер» як у прямому ефірі (близько п\'яти ранку в ніч з 23 на 24 липня), так і в записі.
 


Переглядів: 3075
Поширень: 0