- Ви дуже давно говорили про те, що готові до бою за титул. Тепер, коли такий момент настав, які відчуття, думки?

- Я радий, що нарешті у мене з\'явився шанс стати Чемпіоном світу. Дійсно, я не раз говорив про те, що готовий до бою за титул. Готовий, як морально, так і фізично. Ми з моїм тренером Віталієм Вдовкіним зробили все, щоб максимально ефективно підготуватися до бою. Основна частина підготовки вже позаду. Я продовжую тренування в легкому режимі.

- Чому в Каліфорнії? Хіба казах з українцем не можуть знайти більш зручне місце?

- У Штатах розташована компанія, яка виграла промоутерські торги, і тому виступає організатором майбутнього поєдинку. Що ж до мене - то я готовий боксувати в будь-якій точці планети!

- Ви вирушаєте в США всього за тиждень до бою. Чи вистачить часу на адаптацію? Або Ви вже живете за каліфорнійським часом?

- До Америки я вилітаю цієї неділі рано-вранці. З тренером ми розробили систему тренувань, враховуючи різницю в часі. Сподіваюся, проблем з акліматизацією не буде. Тим більше, на початку професійної кар\'єри мені вже доводилося боксувати у США.

- Що скажете про майбутнього суперника? Які у нього сильні і слабкі сторони?

- У мене була можливість переглянути відеозаписи найбільш значущих боїв Шуменова, і ми з тренером дуже добре вивчили його манеру. Він молодий, сильний фізично, безперечно енергійний, але, тим не менше, у мене є явна перевага перед ним - мій досвід. Я абсолютно впевнений, що йому теж надали записи моїх поєдинків і навіть здогадуюсь, на якому саме Шуменов з тренером акцентують свою увагу. У будь-якому разі - ринг покаже "who is who".

- Чи не здається Вам, що десять боїв на профірингу для Чемпіона - це мало?

- Шуменов дійсно провів мало поєдинків на профірингу, але суперники у нього були хороші. Титул Чемпіона світу він завоював у своєму десятому поєдинку. Це непоганий результат.

- Свій титул Бейбут Шуменов завоював не без скандалу. Не боїтеся, що судді і цього разу будуть на його стороні (адже це територія Дена Гуссена - промоутера Шуменова). Чи є у Вас план на такий розвиток подій?

- Віталій Кличко якось сказав: від суддівського свавілля є один вірний засіб - перемагати достроково. Виграв нокаутом - і вплив суддів виключається. Це моя мета. І я її досягну, незважаючи ні на що!

- Що скажете про січневий бій Шуменов - Кампільйо? Хто, на Вашу думку, там переміг насправді?

- Обговорювати рішення суддів і мусолити цю тему я не беруся - це не в моїй компетенції. Можу сказати одне, пояс у Шуменова, і він - моя мета!

- Ваш майбутній противник завоював титул у бою з Габріелем Кампільйо, Вашим старим знайомим. Три роки тому Ви його нокаутували, Шуменов же провів усі 12 раундів і переміг розділеним рішенням. Чи дає цей факт Вам перевагу в майбутньому бою з казахом?

- Я й Кампільйо - абсолютно різні боксери за манерою ведення бою. Відповідно, і підготовка, і стратегічні плани на двобій зі мною і з Кампільйо у Шуменова повинні відрізнятися - це факт. Природно, при підготовці ми враховували все, але перед боєм тішити себе єдиною думкою, що я нокаутував Кампільйо, а Шуменов – ні, абсолютно неправильно, тому що професійний бокс досить непередбачуваний вид спорту і завжди треба бути готовим до будь-яких збігів обставин. До того ж, відомо, що якщо після поразки боксер в змозі зробити правильні висновки, удосконалити рівень своєї майстерності і т.д., то він може досягти високих результатів. І ось якраз яскравий приклад тому - Габріель Кампільйо, який після того, як мені програв, зміг завоювати титул Чемпіона світу, та ще й захистити його. Я дуже поважаю його за це!

- Який план на бій? Що новенького припас В\'ячеслав Узєлков для суперника?

- Цього я вам поки не можу розповісти. 23 липня, місто Лемур, штат Каліфорнія ... Там все буде видно!

- Хто буде Вас підтримувати в Каліфорнії?

- Мій найбільш відданий вболівальник - моя дружина Марина. Ми завжди разом. Вона буде зі мною в Каліфорнії. Марина не буде присутня в залі. Це її бажання, та й мені так спокійніше. Але в будь-якому разі я відчуваю підтримку сім\'ї, а це найголовніше! Принаймні, для мене.

- У Вас репутація домашнього боксера і майже всі свої перемоги здобули в Україні при дуже гарній підтримці вболівальників. Чи буде Вам не вистачати дружних вигуків "Вінниця з тобою" і чим збираєтеся компенсувати їх відсутність?

- Я дуже люблю своїх уболівальників і вдячний їм за підтримку. Коли я в рингу, мені здається, що я чую кожного з них. Мої вболівальники з нетерпінням чекають цього поєдинку і вірять у мене. І це потужний стимул для перемоги. Поєдинок буде транслювати телеканал Інтер в прямому ефірі, а емоції передаються на відстані. Я Вас не підведу!


Переглядів: 4380
Поширень: 0