Як стало відомо BOXNEWS.com.ua, беззмінний тренер українського напівважковика В\'ячеслава Узєлкова (22-0-0, 14 КО) Віталій Вдовкін не зможе бути присутнім в кутку свого підопічного на його двобої проти чемпіона світу WBA Бейбута Шуменова (9-1-0, 6 КО), який відбудеться в ніч з 23 на 24 липня в США. Також українець залишився без катмена (в цьому амплуа в кутку В\'ячеслава вже кілька років працює кращий в СНД спеціаліст - російський катмен Дмитро Лучніков).

І Вдовкіну, і Лучнікова за дивним збігом посольство США без пояснення причин затримало видачу їх закордонних паспортів із візами. Варто відзначити при цьому, що документи вони подали вчасно, співбесіду пройшли, і у візах їм відмовлено не було. При цьому Лучніков оформляв візу в американському посольстві в Москві, а Вдовкін - в Києві. Таким чином, Узєлков залишився без єдиної людини в кутку.

У даний момент промоутери українця в авральному порядку шукають катмена для роботи в кутку претендента, а ось одного секунданта вже знайшли. Виручити В\'ячеслава у важкій ситуації погодився його давній знайомий - відомий у минулому боксер, багаторазовий чемпіон України в аматорах і призер чемпіонату світу Сергій Городничий, у якого за щасливим збігом обставин опинилася діюча американська віза. Він уже вилетів до США.

Узелков – Шуменов

Також варто зазначити, що Узєлкову не був наданий необхідний у таких випадках перекладач, а ваги для контролю ваги (річ, зовсім необхідна для боксера в перебігу декількох днів перед титульним боєм) були надані лише за кілька годин до офіційного зважування. У результаті Узєлков, не знаючи свою вагу, «про всяк випадок» кілька днів майже не харчувався, щоб уникнути неприємного сюрпризу на зважуванні. На тлі цього всього чотириденна затримка з видачею талонів на харчування в місцевому готелі здалася претенденту незначною дрібницею.

Чинний чемпіон Бейбут Шумен (9-1-0, 6 КО) точнісінько в точку вклався в ліміт напівважкої ваги, його вага 79,4 кг. Офіційний претендент В\'ячеслав Узєлков (22-0-0, 14 КО) опинився на майже півтора кілограма легше, "потягнувши" на 78,1 кг.

Ще одним чинником, який не сприяє українському боксеру, може стати спека, яка стоїть зараз у Каліфорнії: денна температура зашкалює за 40 градусів за Цельсієм, а бій буде проходити на майданчику на відкритому повітрі (про що команді українця повідомили вже по прибуттю в США). Тим часом, тренувальний табір Шуменова розташовувався в Лас-Вегасі під відкритим небом, у той час як Узєлков тренувався в закритому залі у Вінниці.

Незважаючи на перераховані вище мінливості, Узєлков не втрачає присутність духу. За словами боксера, всі ці неприємні моменти лише здорово розпалили його, і тепер вінничанин збирається у ринзі гарненько повчити організаторів в особі Бейбута Шуменова правилами гостинності.


Переглядів: 3702
Поширень: 0