Відкриваючи змагання, заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Андрій Лисак зазначив, що цьогорічна боротьба за Кубок України ім. В.Бойка відновить традицію щорічного проведення У Вінниці школярі боролись за Кубок України з автомодельного
спортутакого роду змагань у Вінницькій області, які востаннє відбувалися дев’ять років тому.

У заході брали участь збірні команди юних автомобілістів з: Дніпропетровської, Житомирської, Луганської, Рівненської, Хмельницької, Черкаської областей, міст: Стрий Львівської області, Алчевськ Луганської, Глухів Сумської, Христинівка Черкаської областей та дві команди Вінницької області. Загалом 63 учасника.

«Подібні змагання засвідчують, що позашкілля в Україні активно розвивається, що дітям цікаво займатись автомоделюванням в гуртках. І в майбутньому саме ця юнь буде формувати нашу технічну та наукову еліту», – зазначив директор Українського державного центру позашкільної освіти Віталій Ткачук.

За результатами напруженої боротьби перемогу здобули:

  • І місце – команда Луганської області;
  • ІІ місце – команда міста Стрий Львівської області;
  • ІІІ місце – команда міста Христинівка Черкаської області.

«Цьогорічні змагання стали можливими завдяки підтримці управління освіти і науки облдержадміністрації, що забезпечило фінансування повної реконструкції кортодрому, який нині повністю відповідає європейським стандартам, та спонсорської допомоги у забезпеченні переможців цінними подарунками, такими, як шуруповерти, викрутки, гравіювальні машини та інші інструменти, необхідні для роботи в гуртках», - зазначив директор Вінницького обласного центру технічної творчості учнівської молоді Микола Ярошук.

Для довідки:
Віталій Бойко (1944-1985рр.) – чемпіон СРСР з автомодельного спорту (класи кордових моделей) 1971 та 1975 років, Чемпіон УРСР 1972,1974-1976, 1978, 1982 років. Триразовий рекордсмен СРСР з автомодельного спорту. Шістнадцятиразовий рекордсмен УРСР у класі кордових автомоделей з двигуном внутрішнього згорання з робочим об’ємом до 5,0 куб. см. (з 1972 по 1985 роки).


Переглядів: 5449
Поширень: 0