21 лютого у залі засідань міської ради під головуванням міського голови Володимира Гройсмана відбулась підсумкова колегія комітету по фізичній культурі та спорту міської ради, на якій було підбито підсумки роботи у 2010 році та окреслено плани на майбутнє. У засіданні взяли участь керівники та тренери муніципальних спортивних шкіл, відомі спортсмени, представники профспілок.

Розпочалась зустріч із доповіді голови комітету по фізичній культурі та спорту міської ради Сергія Краєвського. Він зазначив, що щороку на цю галузь з міського бюджету виділяється все більше коштів на утримання та розвиток галузі фізичної культури і спорту. У 2006 році розмір видатків становив 4612,4 тис. грн., у 2010 - 12030,8 тис. грн. За цей період було укріплено матеріально-технічну базу муніципальних спортивних шкіл, закуплено комп\'ютерну техніку та спортінвентар, проведено ремонти приміщень. Деякі з них за цей період вперше отримали власні бази для тренувань. Усі ці заходи сприяють росту спортивної майстерності вихованців міських ДЮСШ.

Окрім активізації роботи спортивних шкіл, де діти займаються безкоштовно (за винятком тих видів спорту, які потребують спеціального оснащення, таких, наприклад, як хокей та фігурне катання), у Вінниці щороку зростає кількість спортивно-масових заходів, які проводяться комітетом. Дедалі більше уваги звертається на популяризацію серед дітей та дорослих здорового способу життя та занять фізичною культурою.

Ті ж, хто професійно займається спортом, у минулому році виконали 798 дорослих розрядів; звання кандидата в майстри спорту України здобуло 257 вінничан, майстра спорту України - 61 чоловік, майстрами спорту міжнародного класу стали сім спортсменів, а трьом тренерам-викладачам було присвоєно звання Заслуженого тренера України.

Загалом за підсумками 2009 року місто Вінниця здобула 76731 очко, це досить значний показник, який демонструє високий спортивний рівень вінничан (для прикладу: 1 місце на чемпіонаті області серед молоді дає 8 очок, серед юнаків - всього 4 очка; на чемпіонатах: України - 100; Європи - 1000, світу - 2000).

Одним із показників підвищення ефективності діяльності дитячо-юнацьких спортивних шкіл є підсумки щорічного обласного огляду-конкурсу на кращу організацію роботи з вищої спортивної майстерності. Вінницькі муніципальні спортшколи посідають призові місця у своїх підгрупах серед 68-ми спортивних шкіл області, кількість набраних очок щороку зростає.

«В цілому минулого року всі попрацювали не погано, - зазначив міський голова Володимир Гройсман, - В подальшому нам потрібно робити інфраструктуру спортивних закладів максимально доступною і ми будемо це робити. Ми плануємо встановлювати дитячі майданчики і спортивні майданчики із турніками, які захищені від зовнішнього впливу. Це потрібно для того, аби молодь та діти активніше долучались до здорового способу життя».


Переглядів: 3202
Поширень: 0