Читаю статтю Вінниця востаннє купувала футболіста не в цьому столітті та й думку гадаю.
Якщо відкинути усю мішуру навколо футболу (відмивання брудних грошей та створення дешевого іміджу олігархам, футбольну мішпуху, що за окремо взяті гроші підігрує "королям"), то іноді потрібно пам\'ятати, що футбол, то є ГРА. Не більше і не менше. За її умовами у кожній з команд, що виходить на поле, по 11 чоловік. І вони намагаються за 90 хвилин у рамках правил якомога більшу кількість раз загнати шкіряну кулю у простір, що позначений координатами між землею і трьом штангами. І все!

Все інше надумане і від лукавого. Тому виграє у цю гру той, хто хоче цього більше. І навіть якщо комусь з них платять в 100 раз більше, він залишається всього на всього людиною, у якої дві ноги і одна голова (руками ж грати не можна). І його мотивація до перемоги може бути набагато слабшою, ніж у людини, яка вийшла захищати, наприклад, честь свого міста, чи у якого на трибуні сидить молодший брат з друзями.

Зверніть увагу на Англію. Там у кубку країни багато раз зустрічалися як суперклуби так і команди на пів професіоналів із 4 ліги. І не обов\'язково перемагали футболісти, яким платять в сотні раз більше.
Незаперечно, що дуже важлива мотивація. Але, чи відомо футбольним панам, що гроші то не єдиний з її чинників? Є ще бажання сподобатись, є патріотизм, є бажання комусь щось довести, є бажання самовдосконалення та подолання самим встановлених рубежів можливого. На кінець, є бажання зробити карєру, щоб потім заробляти більше.

Чому наші функціонери від футболу використовують, як мотивацію лише прагнення до дурних грошей? Тому, що маніпулювати іншими чинниками можуть лише високо професіональні спеціалісти. А їх у нас не має і не може бути. Бо є футбольна мафія, що зациклена на дурних грошах.

Скажіть, скільки футболістів у нинішній "Ниві" з Вінниці та області? І ви отримаєте відповідь, чому патріотизм практично виключено із мотиваційних можливостей команди. Не полінуйтеся та познайомтеся зі складом команди на офіційному сайті "Ниви" http://fcniva.vn.ua/igroki-32

І зрозумієте, що патріотизм нам допоможе хіба що, якщо будемо грати домашні зустрічі у Броварах.
Я не вірю, що з 400 тисячного міста та півтора мільйонної області не можна знайти 20-30 хлопців, які б уміли на пристойному рівні маніпулювати м\'ячем. Якщо це так, то постає законне питання: навіщо на протязі років ми вкладаємо бюджетні гроші у футбольну підготовчу структуру міста та області і чим займаються чиновники від спорту? Може скоротивши їх, віддати гроші запрошеним із Броварів футболістам?

Пан Олег Федорчук розказує про команду районного центру Олександрія. Спеціально подивився склад цієї команди. Там не має Рональдо, там не має Пеле, Бекхема. Звичайні українські хлопці, один грузин і один білорус. Що це за суперфутболісти?

Таргамадзе Давид - зіграв за "Фрайбург" 8 матчів - не забив ні одного гола. (Фра́йбург-в-Бра́йсгау німецьке місто з населенням 219 665) До того грав за грузинське село Агара, якого навіть у Вікіпедії не вдалося знайти.
Старенький Сергій - білорус з Київщини. прославився в СУПЕРклубах «Торпедо» (Жодіно) та ФК «Сморгонь».

Всі інші все ті ж інкубаторні горе-футболісти зібрані по нитці з матінки України, що виросли по футбольним інтернатам. В яких навчилися закону "омерти" та не хитрій науці по формулі "бий-біжи" та "б\'ють-тікай".
Але "Олександрія" на першому місці, а ми лише облизуємося на їх зарплати і Навіть не сміємо думати, що їх на полі 11 і нас на полі 11. Бо у них є олігарх, якому треба відмити гроші, а у нас олігарха не має. Чи є, але він більш жлобистий.

Що ж, якщо у футболі головне гроші і тільки гроші, то давайте говорити мовою грошей. І тут зразу ж постає питання: якщо в щось інвестувати гроші, то вони мають приносити ще більші гроші? Де ці гроші? Не має. Я більше скажу - і не було. І не буде - підказує здоровий глузд. То на хіба!!???
Тепер, я почую, що футбол - то є "народна гра"! Святе! Євро-2012!!! Маю надію, що не будуть хоч говорити, що "Нива" працює на престиж нашого краю. Нагадаю: 1 ліга, 9 місце. Нижче нас тільки районні центри.

А я і заперечувати не буду. Так футбол - це народна гра. Тож віддайте її нарешті народу! Не потрібні нам ландскнехти з броварською пропискою. Між тим, як вони грають і тим, як грають по телевізору така ж різниця як між футболом та керлінгом. Хіба що керлінг дивитись цікавіше - там люди люблять і вірять у те, що вони роблять, там справжні емоції.

Віддайте футбол народу. Хай на не чисельних футбольних полянах Вінниччини грають наші діти та внуки. Може тоді і не буде у наших школах по статистиці 70% дітей з вадами здоров\'я.


Переглядів: 6429
Поширень: 0