Він відзначив роботу місцевої влади щодо підготовки спортивної інфраструктури до проведення Чемпіонату Європи хокею на траві, який відбудеться у Вінниці в серпні. Голова облдержадміністрації Микола Джига запевнив, що влада зробить усе необхідне, аби турнір пройшов на найвищому рівні.

Девід Балберні зауважив, що приємно вражений високим рівнем підготовки до проведення європейського турніру у Вінниці. «Ведеться активна підготовка до чемпіонату. Для мене було несподіванкою, що рівень підготовки буде таким високим. Сподіваюсь, що чемпіонат пройде на достойному рівні», - сказав він. І додав, що завдяки таким змаганням Україна може ще більше зміцнити свої позиції з хокею на траві в Європі.

«Усі зобов’язання, які ми брали перед Європейською федерацією хокею на траві, ми виконали», - запевнив перший віце-президент федерації хокею на траві України, голова Вінницького обласного відділення Національного олімпійського комітету України Федір Новік. Зокрема, виконані роботи з облаштування стадіону у парку ім. Горького, де відбуватимуться змагання. До кінця травня, за словами Федора Новіка, західна трибуна, розрахована на 3 тис. глядачів, буде обладнана новими пластиковими сидіннями. Уже споруджено додаткові 4 роздягальні і душові, аби забезпечити потреби усіх 8 команд-учасниць. Планується також облаштування двох нових суддівських кімнат та додаткових місць для запасних гравців, тренерів та проведення телезйомки. До початку чемпіонату мають намір замінити і штучне покриття ігрового поля. Обласна влада уже виділила частину коштів. До співфінансування залучать міський бюджет, також розраховують на підтримку держави. Президент української федерації хокею на траві Валерій Титарчук пообіцяв звернутися за сприянням до Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника. Допомогти зі спеціальним обладнанням для стадіону пропонує і Девід Балберні.

Микола Джига подякував європейській та українській федераціям за підтримку. А також наголосив: «Проведення чемпіонату Європи у Вінниці – для нас велика честь. Це популяризує Вінниччину, дозволяє громадськості з інших країн дізнатися більше про нашу область. І ми зробимо усе необхідне, щоб розвивати і цей і інші види спорту та залучати більше молоді до здорового способу життя, відриваючи їх від цигарки і пива».

Відповідно до рішення Європейської федерації хокею на траві чемпіонат Європи з цього виду спорту і проводитимется у Вінниці з 8 по 14 серпня 2011 року за участю збірних національних команд Австрії, Шотландії, Уельсу, Польщі, Швеції, Білорусі, Чехії та України.


Переглядів: 4570
Поширень: 0