Працівники управлінського апарату обладміністрації перетворилися з посадовців на спортсменів-плавунівВ запливі, який відбувся в СК «Авангард», взяли участь 24 працівники з облдержадміністрації, обласної ради та Вінницької міської ради.

На спринтерській дистанції на 50 м окремо стартували чоловіки та жінки.

У чоловічому запливі взяли участь 13 чоловіків. Жорстких умов по техніці плавання учасникам не ставили – держслужбовці пливли вільним стилем.

Відкрила змагання чоловіки. У першому ж запливі свою фізичну форму продемонстрував голова облдержадміністрації Микола Джига. Він був єдиним в категорії після 60 років.

На старті, як розказав пізніше, забарився, не почувши сигналу тренера. Але від плавання отримав задоволення. «Враження найкращі після плавання. Але 50 м не моя дистанція, я не спринтер, я – стаєр. Якби на 500 і більше метрів – я би показав свій нормальний результат» , - поділився Микола Джига враженнями з журналістами. Він розповів, що плаває чотирма стилями – батерфляєм, брасом, кролем та на спині. На запитання, чому компанії губернатору не склали його заступники, відповів, що цьому завадили робочі відрядження.

Голова облдержадміністрації наголосив: «Виступити за свої колективи держслужбовці прийшли за бажанням. Ми підтримуємо спортивні змагання будь-якого рівня. Тому що це фізкультура – це складова загальної культури і виховання людини. І звичайно, це потрібно для зміцнення здоров’я, а це – найбільша цінність».

Він також додав: «Спортивні змагання згуртовують людей, сприяють зміцненню командного духу. – Фізкультура і спорт справді об’єднують суспільство. »

Губернатор приділяє час водним процедурам регулярно. В басейн «Маяк» навідується зранку двічі на тиждень. Взагалі віддає перевагу купанню у морській воді.

Працівники управлінського апарату обладміністрації перетворилися з посадовців на спортсменів-плавунівЗмаганнями з плавання завершилась програма десятої спартакіади держслужбовців. Цього року у турнірі взяло участь вдвічі більше учасників – 17 структурних підрозділів проти 8 у минулому році. Вперше до змагань з ініціативи губернатора долучилися команди з обласної ради та мерії.

У першій групі управлінь «золото» здобули спортсмени з Вінницької міської ради, «срібло» - команда апарату облдержадміністрації, «бронзу» - управління у справах сім’ї та молоді ОДА. У другій групі – першість здобуло управління фізкультури та спорту ОДА, їм поступились управління капітального будівництва та управління з питань внутрішньої політики та преси і інформації. Підбиття підсумків та нагородження переможців планується за тиждень. Команди-призери отримають кубки переможців.

Результати останнього етапу спартакіади були наступними:

плавання чоловіки:

- в категорії після 60 років:
1 місце – голова ОДА Микола Джига

 

- 50-60 років:
1 місце – Володимир Лазаренко (управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ОДА)
2 – Борис Ніколаєв (Головне управління з питань надзвичайних ситуації та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи)
3 – Олексій Поповський (Управління капітального будівництва ОДА)

 

- 40-50 років:

1 місце – Ігор Салецький (відділ у справах релігій ОДА)
2 –Олег Прилипко (управління охорони здоров’я та курортів ОДА)
3 – Ігор Пелех (головне управління агропромислового розвитку ОДА)

 

- до 40 років:
1 місце – Олександр Бєлінський (спорткомітет Вінницької міської ради )
2 – Сергій Степаненко (управління у справах сім’ї та молоді ОДА)
3 – Олег Романець (апарат Вінницької обласної ради)

Жінки:

Кращі результати продемонстрували:
Гаєвська (Управління капітального будівництва ОДА )
Бондар (Головне управління з питань надзвичайних ситуації та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи)
Шуляк (виконавчий комітет Вінницької міської ради).

 


Переглядів: 5361
Поширень: 0