На трасі довжиною понад тисячу метрів змагатимуться спортсмени з України, Росії, Латвії та Єгипту. Перемогу здобудуть найбільш витривалі спортсмени, адже бігові доріжки вимірюватимуться годинами - марафонські забіги будуть «довжиною» в 24 та 48 годин.

Змагання з ультра-марафонського бігу в Україні проходять вже шість років поспіль. Не зважаючи на досить жорсткі умови, бажаючих взяти участь у змаганнях щороку стає більше. Так звані забіги «Самоперевершення» - не традиційні змагання, в яких серед інших спортсменів слід показати найкращий результат, вибороти призове місце та отримати нагороду. Учасниками ультра-марафонського бігу можуть стати ті люди, які кинули виклик самому собі та прагнуть перевершити в першу чергу себе, таким чином повіривши у власні сили.

Серед тих, хто вийде на трасу у Вінниці, буде чимало «ветеранів» марафонського бігу, які брали участь у 12-ти та 24-годинних пробігах у Києві та шести і десяти добових пробігах у Нью-Йорку. Більшість учасників забігу не є професійними спортсменами. Рекорд траси належить Васютіну Володимиру з м. Енергодара - 304 км. Цьогоріч перший вінничанин, директор змагань 24-48 годинного забігу у Вінниці Ігор Мудрик візьме участь в ультра-марафонському забігу на 5000 км. Ще один вінничанин, Юрій Тростенюк, цього року вже вдруге став абсолютним переможцем в десятидобовому забігу у м. Нью-Йорк.

Урочисте відкриття змагань відбудеться 25 червня об 11:30 у парку Дружби народів. Цього ж дня о 12:00 відбудеться старт 48- годинного забігу, а наступного дня, 26 червня стартуватиме 24-годинний забіг «Самоперевершення». Фініш обох забігів відбудеться опівдні 27 червня.

За словами організаторів забігу «Самоперевершення», є лише три переможці: той, хто змагається із собою; той, хто першим пересікає фінішну лінію; а також той, хто завершує змагання.

 


Переглядів: 3806
Поширень: 0