Акція «Жовта картка українській міліції: друге попередження» відбулась восьмого вересня перед Вінницькими ВУЗами. У обідню пору перед педагогічним та політехнічним університетами молоді люди Вінниці роздавали жовті листівки.

- Мета акції - привернути увагу громадськості до того, чи правильно чинить міліція, коли спілкується з людьми під час затримання... Чи дотримується букв закону, - пояснює один із організаторів акції, голова ГО "Молодіжна організація "СЛАВІС-ВІННИЦЯ" Сергій Мар’янчук. - У листівках, які ми роздавали чорним по жовтому написано, які права і зобов’язання у обох сторін. І яка стаття про це розповідає.

Хоч акція була не багатолюдною, проте одразу знайшла підтримку у студентів. За 2 години волонтери роздали близько 600 листівок. Тому наступного разу молоді люди розповідатимуть “права” студентам-іноземцям.

Подія мала всеукраїнський масштаб — одночасно проходила у 17 містах України. Ініційована вона активістами мережі випускників Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» та здійснюється за підтримки Норвезького Гельсінкського Комітету (НГК) в рамках проекту Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ).

До акції у м. Вінниці долучилися лідери ІГС (інституту громадянського суспільства) Вінниччини, а саме :

Кирилюк Олена - голова ВОМГО "Демократичний Альянс";
Слободянюк Дмитро - голова "Студентський парламент Вінниччини";
Чепорнюк Василь - студент Вінницького будівельного технікуму;
Григорьєва Олена - голова профспілки студентів Вінницького національного технічного університету;
Мар\'янчук Сергій - голова ГО "Молодіжна організація "СЛАВІС-ВІННИЦЯ".


Переглядів: 6156
Поширень: 0