З-поміж трьох українців, які представляла Україну в Азербайджані на літньому школі-таборі, була вінничанка - Анна. Табір для студентських лідерів країн СНД тривав з восьмого по 13 серпня у місті Габала. Де команда «Баку», у склад якої входила Анна, перемогла.

Із сонячної країни студентка медуніверситету привезла гарний результат і «нереально ядерні» емоції.

- Зараз я впевнено можу сказати: те, що ми знаємо про Азербайджан, це те, що ми нічого не знаємо. З літака ця країна – золотого кольору, а насправді всю зелень люди там поливають, - ділиться студентка ВНМУ ім.М.Пирогова Анна. - Кожен з нас презентував місто, з якого приїхав. Я розповіла про Вінницю, як місто із співаючим фонтаном, власним «Біг беном» і островом посередині річки. До обіду проходили тренінги, майстер-класи з піару, лідерських якостей, створенню проектів, а після обіду – ми співали, танцювали, випускали власну газету «Лежа на Баку», я навіть борщ варила і сало з України привезла. Усіх нас, учасників школи-табору, поділили на чотири команди. Моя, із назвою «Баку» - перемогла. Мені навіть жартома пропонували: давай ми тобі свердловину подаруємо, тільки живи тут.

Наразі дівчина ділиться, що у азербайджанських студентів життя досить насичене, вони восени можуть їхати до Киргизстану, студентські майстер класи, потім у іншу країну, а весною у них свої збори.

Окрім змагань учасникам вдалось відвідати екскурсії та місцеві музеї. У одному з них Анна розгадала манускрипт на камені і зіграла на фортепіано 17 століття.

- Презентувати Україну і Вінниччину Ані вдалося якнайкраще, – каже голова Студентського парламенту Вінниччини Дмитро Слободянюк, – визначитись з кандидатурою на поїздку треба було буквально за 3 години. Анна повністю відповідала усім критеріям: вона ініціативна, має чудові лідерські якості.

Делегувала студентку громадська організація «Молоді регіони». Наступна країна, до якої поїде студент-вінничанин, – Іран.


Переглядів: 5108
Поширень: 0